Accident rutier grav, vineri, în valea Piesting, în apropiere de Wiener Neustadt. Probabil că șoferul camionului, un român, nu a văzut la timp apropierea trenului. Cabina autocamionului său a fost smulsă și a ajuns în rău, după ce a fost aruncată peste un pod în râul Piesting.

Un accident grav a avut loc vineri în valea Piestingtal, în districtul Wiener Neustadt. În municipiul Oed, un camion articulat a fost lovit de un tren de marfă la o trecere la nivel cu calea ferată. Cabina șoferului camionului a fost smulsă și aruncată peste un pod în râul Piesting.

Accidentul a avut loc în jurul prânzului. Șoferul autocamionului a plecat probabil de la sediul cunoscutului producător de sârmă de cupru Asta din Oed printr-un pod de pe Piesting. Linia de cale ferată este paralelă cu sediul companiei, precum și cu drumul federal 21.

Șofer român, la spital, după ce cabina camionului său a fost smulsă de un tren

Din motive necunoscute, camionul a traversat calea ferată exact în momentul în care un tren de marfă se apropia dinspre Wiener Neustadt. Vagonul a lovit în plin cabina autobasculantei articulate. Cabina cu șoferul înăuntru a fost aruncată peste un terasament și s-a oprit cu acoperișul pe malul râului Piesting.

Cinci brigăzi de pompieri, echipe de salvare și elicopterul medical de urgență ÖAMTC au fost chemate la locul accidentului. Șoferul grav rănit al camionului a fost  descarcerat de pompieri din cabina șoferului, complet distrusă, și transportat cu elicopterul la spital după ce i s-a acordat primul ajutor. Starea românului este gravă, a confirmat purtătoarea de cuvânt a poliției, Manuela Weinkirn.

Macaraua brigăzii de pompieri din Wr. Neustadt a fost chemată pentru a recupera camionul articulat. Linia de cale ferată a rămas închisă ore întregi pentru lucrările de curățare.

Un alt român, în vârstă de 62 de ani, a fost ucis într-un accident rutier, produs, marți seara, pe autostrada de est A4, între Neusiedl am See și Parndorf.

Șofer român, mort într-un accident cumplit pe autostradă în Austria

Un grav accident de circulație a avut loc, aseară, în jurul orei 22.30, pe autostrada A4. Șoferul unui camion de mici dimensiuni nu a observat la timp un autoturism, echipat cu o remorcă pentru cai, parcată pe prima bandă și a acroșat vehiculul.

De asemenea, camionul de mici dimensiuni a lovit un pasager al mașinii în zona remorcii și l-a aruncat în aer.

Camionul de mici dimensiuni s-a oprit în șanț. Victima s-a oprit pe drum. Un echipaj de prim-ajutor s-a ocupat de bărbatul, grav rănit.

„În ciuda încercărilor de resuscitare imediată și intensă, medicul de urgență nu a putut, din păcate, decât să constate decesul bărbatului, grav rănit. Ocupanții rămași nu au fost, se pare, grav răniți”, a anunțat brigada de pompieri din Neusiedl am See. Pompierii din Parndorf, serviciul de ambulanță, medicul de urgență și poliția au fost, de asemenea, la fața locului.

Sursa:www.stiridiaspora.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.