Un program european prin care Ungaria își propune să recalifice pentru industria bateriilor electrice 40 de mii de persoane a fost semnat luni, în prezența vicepreședintelui Comisiei Europene responsabil cu politica energetică, Maroš Šefčovič, se arată într-un comunicat de presă transmis de Comisia Europeană.

Programul va sprijini transformarea industrială a sectoarelor auto și energetice din Ungaria și consolidarea industriei bateriilor, de la minerit la reciclare.

Ungaria se numără deja printre cei zece exportatori de top de baterii la nivel mondial și este primul producător de baterii din Europa.

Memorandumul privind competențele a fost semnat de Ministrul Ungariei pentru Inovare și Tehnologie, László Palkovics și CEO-ul EIT InnoEnergy ,Diego Pavía.

„Aceasta este a treia semnătură de acest gen, după cele cu Spania și Franța și sper că vor urma multe altele. Oamenii se află în centrul tranziției noastre către o economie verde. Investiția în competențe necesită și merită concentrarea noastră asupra fasciculului laser. Acesta este motivul pentru care Alianța Europeană pentru Baterii a înființat o Academie Europeană pentru Baterii, menită să ajute la recalificarea și îmbunătățirea calificării a aproximativ 800.000 de oameni de care are nevoie industrie până în 2025”, a anunțat Maroš Šefčovič.

Academia Europeană pentru Baterii, înființată în cadrul Alianței Europene pentru Baterii, își propune realizarea unui lanț valoric al bateriei extrem de inovator, competitiv la nivel global și durabil în Europa. ”Acest lucru este crucial pentru stocarea energiei, mobilitatea cu emisii reduse și alte soluții tehnologice avansate”, se arată în comunicatul transmis de Comisia Europeană.

Sursa:www.g4media.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.