De la 500 de dolari și dormit pe străzi la o avere de 40 de milioane de dolari? De ce nu?

Povestea de viață a lui Nick Mocuță este una de-a dreptul impresionantă. Dacă lucrurile stau chiar așa cum a relatat presa internațională, chiar orădeanul a povestit în direct la Pro FM.

Nick Mocuţa s-a născut la Oradea, dar a visat mereu să își dezvolte o carieră în „țara tuturor posibilităților”. După ce a terminat Facultatea de Științe Economice, Nick și-a luat inima-n dinți și a plecat în SUA cu o viză temporară de muncă. A ajuns cu 500 de dolari în Los Angeles, iar primele luni nu au fost deloc ușoare. 

În ciuda faptului că știa foarte puțin limba engleză la 21 de ani, Mocuţa s-a dus în 2006, în Los Angeles, cu 500 de dolari, bani pe care i-a dăruit bunica lui pentru a începe o nouă viață acolo.

„În prima noapte am dormit în aeroport, apoi a doua zi am dormit în parc pe bancă. Eu vorbeam foarte puțin engleză, lucruri elementare. Am dormit în parcul acela cam 4-5 luni”, a povestit Nick. După ceva timp în care s-a luptat să-și găsească un loc unde să stea și un job stabil, orădeanul a avut o șansă de care a profitat.

A lucrat ca valet și agent imobiliar, iar acum este patron

„Am găsit un job ca valet, parcam mașini. Acolo am avut norocul să cunosc o persoană de succes, care avea o firmă de imobiliare. Venea tot timpul acolo, își parca Ferrari-ul în față. Îmi dădea 20 de dolari să-l las acolo. Era un bacșiș bun. Am intrat în vorbă cu el, i-am spus că sunt băiat sărac și că sunt dispus să muncesc orice, doar am nevoie de o oportunitate. S-a uitat la mine, a scos o carte de vizită și mi-a zis să mă duc a doua zi dimineață la el la birou. M-am îmbrăcat cu costumul adus din România, dat de biserică, și cravata roșie de la tata”, a spus Nick Mocuță despre începuturile lui pe piața muncii din SUA.

S-a pus bine pe picioare, a început să câștige bani buni, dar s-a decis că vrea mai mult, așa că la un moment dat și-a luat inima-n dinți și a făcut o mare schimbare. Așa a reușit să pună propria afacere pe picioare, una de comerț online.

„Am lucrat ca agent imobiliar, am devenit broker, munceam de dimineața până seara. Am știut că trebuie să fac o schimbare, nu aveam viață personală și nici banii nu mă mai satisfăceau. Am renunțat la imobiliare, deși aveam un venit foarte mare anual. Voiam altceva”, recunoaște românul.

Mama lui Nick a aflat de abia acum întreaga poveste

A strâns milioane de dolari în cont, dar nu a uitat de cei de acasă. Toată familia lui are mașini și case cumpărate de Nick. Cu toate acestea, nici măcar mama lui nu a știut totul până acum, când povestea lui „a explodat” în presă. Nu a vrut să-i încarce pe ai lui cu greul pe care l-a dus, așa că a preferat să-i protejeze.

Sursa:profm.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.