Transportatorii internaționali de marfă încearcă să folosească intervenții tehnice pentru a influența electronica de bord și a motoarelor camioanelor. 

În timpul controalelor efectuate de serviciul de inspecție al poliției de autostradă, aceste autoutilitare atrag atenția din nou și din nou. Nu numai cu încălcări ale perioadelor de odihnă legale:

În timpul unei operațiuni de marți (7 decembrie 2021), poliția a observat o autoutilitară pe Autobahn 2 în direcția Hanovra. 

În timpul inspecției tehnice de la parcarea Kolberg de lângă Bönen, serviciul de inspecție a descoperit că unitatea de comandă a motorului a fost reprogramată. Acest lucru a dus, la rândul său, la oprirea sistemului de curățare a gazelor de eșapament.

După ce au verificat cu propria tehnologie de diagnosticare, polițiștii au dus camionul la un atelier specializat, care a confirmat eroarea și a înregistrat alte defecte.

Consecințele pentru firma de transport: Polițiștii au confiscat unitatea de comandă a motorului și au amendat: firma, cu sediul în Polonia, a fost nevoită să plătească 15.753,50 euro. Şoferul autoutilitarei 900 euro. 

Poliția a interzis orice altă deplasare cu autoutilitara. 

„Aveți voie să vă continuați călătoria doar dacă, printre altele, a fost instalată o nouă unitate de control al motorului și sistemul de control al emisiilor funcționează din nou.”

Costurile de reparație sunt estimate la 8.000 de euro.

Controlul grupului de inspecție al poliției autostrăzi, specializat în tehnologia camioanelor, poate avea consecințe și asupra calculării amenzii la o dată ulterioară. Deoarece autoutilitara nu mai respectă standardul Euro 6 ca urmare a reprogramării și a revenit la Euro 0, este probabil să fie datorată o amendă suplimentară mai mare.

Sursa:www.presseportal.de

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.