O doctoriță din Austria, în vârstă de 43 de ani, a scăpat miercuri doar cu o amendă de 2.700 de euro în urma unui incident din luna mai, când i-a amputat unui pacient de 82 de ani membrul greșit, lăsându-l fără ambele picioare, potrivit The Guardian.

Doctorița a spus că incidentul a fost cauzat ”dintr-o eroare umană”, însă judecătorul a găsit-o vinovată de „vătămare prin neglijență gravă” și a amendat-o cu 2.700 de euro, din care jumătate cu suspendare, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al instanței. Pe lângă amendă, tribunalul a acordat 5.000 de euro daune văduvei pacientului, care a murit înainte ca incidentul să ajungă în instanță.

Chirurgul marcase piciorul greșit al pacientului înainte de operația din luna mai la Freistadt și și-a dat seama de greșeala ei abia două zile mai târziu. Chirurgul a denunțat o defecțiune în lanțul de control în sala de operație. De atunci, ea a schimbat clinica la care lucrează și poate ataca hotărârea instanței. Conducerea unității medicale implicate în incident a declarat într-un comunicat că „au fost analizate în detaliu cauzele și împrejurările” acestei erori medicale și că au fost discutate proceduri interne cu echipa și a fost urmată instruirea.

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.