Un român, în vârstă de 46 de ani, tată a doi copii, stabilit în Basingstoke, comitatul Hampshire, Anglia, a fost forțat să facă trafic cu droguri după ce a împrumutat 10.000 de lire sterline pentru a plăti tratamentul medical al fiicei sale.

Nicolae T. a fost implicat în activitatea ilegală de trafic de cocaină pentru o rețea din Basingstoke, în timp ce fiica sa, suspectă de cancer, urma un tratament în țara sa natală, România.

Românul a fost oprit de un ofițer de poliție în civil în parcarea Waitrose din Basing View pe 30 septembrie, după ce un bărbat a fost martor cum a luat cocaină, potrivit audierilor de vineri de la Tribunalul Winchester Crown.

Nicolae T. a fost găsit cu patru pachete de cocaină asupra sa și alte 35 de pachete au fost descoperite în mașina lui, alături de 970 de lire sterline în numerar. Poliția i-a percheziționat casa din Packenham Road, Kings Furlong, unde a găsit încă 4.325 de lire sterline, patru seturi de cântare și o listă de dealeri cu detalii de contact.

A împrumutat bani de la persoanele nepotrivite

La verificarea telefonului său au observat un contact „Pabby”, referindu-se la rețeaua de trafic de stupefiante denumită „Pablo”, potrivit procurorului Rebecca Fairbairn.

Avocata românului a spus instanței cum a împrumutat bani de la persoanele nepotrivite pentru a plăti pentru tratamentul fiicei sale: „A împrumutat bani de la acești oameni și ulterior i s-a cerut să le vândă drogurile. Ca urmare, el se află astăzi aici, pentru a fi condamnat pentru această infracțiune. Domnul Nicolae T. este singurul furnizor financiar al familiei și plânge de fiecare dată când vorbește despre fiica lui și a spus „aș face orice pentru copiii mei””.

Avocata a mai spus că soția și copiii inculpatului, care s-au născut în Marea Britanie și acum locuiesc în România, „se bazează pe el financiar”.

„Ai fost efectiv prins când făceai comerț cu droguri de clasa A”

Nicolae T. a fost condamnat la 41 de luni de închisoare. 

Magistratul Gordon Bebb QC a declarat instanței că el a fost mulțumit de faptul că românul știa „amploarea” traficului de droguri.

„Te condamn pentru că ești implicat în comerțul cu cocaină, ai fost efectiv prins când făceai comerț cu droguri de clasa A pe străzi. Acest aspect indică faptul că ai un rol operațional în aprovizionarea stradală. Țin cont de ceea ce spuneți despre infracțiune, ceea ce spuneți despre presiunea financiară și problemele de sănătate ale unuia dintre copiii dumneavoastră, dar sunt mulțumit că ați fost la curent cu amploarea fenomenului”.

Nicolae va fi nevoit să plătească si o suprataxă pentru victimele consumului de droguri, banii fiind confiscați, iar drogurile distruse.

Condamnarea lui Nicolae T. înseamnă acum că s-ar putea confrunta cu deportarea în România când va fi eliberat.

Sursa:www.stiridiaspora.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.