Un bărbat de aproximativ 40 de ani a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșița, marți, după ce a făcut tratament hiperbaric la o clinică privată. Este același tratament urmat și de interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, care a murit sâmbătă și în cazul căruia a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Este și aceeași clinică.

Bărbatul, fost pacient COVID la Spitalul Județean din Reșița, care la externare nu ar fi prezentat leziuni majore la nivel pulmonar, a mers la Clinica Nera pentru recuperare.

A făcut o singură ședință de terapie, în timpul căreia a acuzat o stare de rău.

Ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșița, a fost diagnosticat cu pneumotorax, apoi a fost transferat la Spitalul Municipal din Timișoara, unde a fost internat direct la Terapie Intensivă.

„Persoana respectivă a venit la noi după ce a fost supusă unei singure proceduri de terapie hiperbară. Spre sfârșitul ședinței a acuzat o durere bruscă în hemitoracele drept, care a spus că efectiv i-a tăiat respirația. Mai fiind câteva minute până la terminarea procedurii, și-a asumat să reziste la durere. Starea lui s-a deteriorat ușor, a ajuns la noi, s-a pus diagnosticul de pneumotorax masiv drept, a fost drenat chirurgical, starea lui s-a îmbunătățit puțin. Pe timpul transportului (spre Timișoara – n.r.) starea a fost staționară, probabil că mâine vor interveni chirurgical”, a declarat Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean Reșița.

„Pacientul este conștient, cooperant, stabilit din punct de vedere hemodinamic, internat în terapie intensivă”, ne-au declarat și reprezentanții Spitalului Municipal Timișoara.

Interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, 61 de ani, a ajuns sâmbătă, 6 noiembrie, de la Clinica Nera, unde urma o terapie hiperbară post-COVID, la Spitalul Județean din Reșița. Artistul a fost stabilizat și internat pe secția Cardiologie, dar, la scurt timp, starea acestuia s-a degradat, fiind nevoie de intubare și transfer pe ATI.

La două zile după moartea artistului, luni, 8 noiembrie, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița au anunțat că au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, în care cercetează modul în care s-a produs decesul acestuia. În același timp, IPJ Caraș-Severin a dispus efectuarea unei necropsii.

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.