Bill Gates, noi comentarii despre pandemie. ”De data asta, lumea n-a fost pregătită. Data viitoare nu ne mai putem baza pe noroc”

Lumea nu a fost pregătită pentru pandemie. Bill Gates spune că data viitoare ne putem descurca mai bine.

Controversatul magnat Bill Gates a stat de vorbă cu cotidianul Time, după summit-ul de mediu COP 26 de la Glasgow. Miliardarul e de părere că o investiţie constantă în vaccinuri şi medicamente ar trasa contururi mai prietenoase cu omenirea într-o viitoare pandemie.

Fondatorul Microsoft crede că omenirea nu s-a preocupat deloc de prevenţie, dar am avut noroc, iar prin noroc se referă la vaccinurile cu ARN mesager. 

Filantropul atenţionează însă că nu e bine să te bazezi pe noroc şi că data viitoare s-ar putea să nu mai apară.

Şi în discursul său din 8 noiembrie al întâlnirii anuale pentru marile provocări Bill Gates a discutat despre pregătirile pentru viitoarele pandemii, fiind de părere că e nevoie de cercetare în domeniul medicamentelor şi vaccinurilor care să ţintească boli multiple. Vaccinuri termostabile, cu eficienţă mai mare decât actuale vaccinuri anti-COVID. Chiar şi vaccinuri care să elibereze mai multe doze dintr-o dată! Gates insistă ca ţările să investească în supravegherea bolilor şi în producţia de vaccinuri, mai ales în regiunile în care infrastructura actuală lipseşte.

La The Grand Challenges meeting, fundaţia sa promite 50 de milioane de dolari pentru a sprijini munca de cercetare a savanţilor din ţările cu economie mică şi medie, şi mai ales pentru femeile savant. De asemenea, vrea să aloce aproape 1 milion de dolari pentru 14 cercetători din Africa.

Foto: Profimedia

Sursa:www.okmagazine.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.