Bulgaria va extinde certificatul verde la toate persoanele cu un anumit nivel de anticorpi neutralizanţi ai SARS-CoV-2 în sânge, a anunţat marţi ministrul bulgar al sănătăţii, Stoycho Katsarov.

Autorităţile răspund astfel cererilor venite din partea mai multor grupuri de cetăţeni nemulţumiţi de restricţiile impuse pentru a reduce valul virulent al pandemiei din Bulgaria, cu un număr record de spitalizări şi decese, potrivit EFE.

Accesul în spaţiile publice închise necesită certificat verde COVID, care până acum era eliberat celor complet vaccinaţi, trecuţi prin boală sau cu rezultat negativ la un test recent.

De joi, documentul care deschide uşile localurilor şi muzeelor poate fi obţinut şi de cei care pot dovedi printr-un test de sânge că au un nivel de anticorpi IgG de cel puţin 150 BAU/ml.

Documentul va fi valabil timp de 90 de zile, a precizat ministrul.

Autorităţile speră să obţină informaţii cu privire la numărul de persoane care au transmis COVID fără simptome sau fără a fi înregistrate oficial.

Bulgaria a înregistrat 334 de decese cauzate de COVID în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr zilnic de decese de la începutul pandemiei, în martie 2020.

Sursa: Mediafax.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.