Shawn Rhoden, cel mai vârstnic câștigător al titlului Mr. Olympia, a încetat din viață ieri, la vârsta de 46 de ani. 

Fostul campion la culturism a murit după ce a suferit un atac de cord, potrivit publicației Generation Iron. Multe voci de pe netau acuzat consumul ridicat de steroizica posibilă cauza pentru acest atac, știute fiind efectele devastatoare ale dopajului la culturiștii de performanță. 

Rhoden a uimit lumea culturismului atunci când a devenit cel mai vârstnic câștigător al titlului de Mr. Olympia, la 43 de ani. Acesta l-a oprit pe Phil Heath, care încerca să câștige cel de-al optulea titlu consecutiv.

Culturistul s-a confruntat și cu controverse serioase în anii de după câștigarea Mr. Olympia. În iulie 2019, Shawn Rhoden a fost acuzat că a agresat sexual o colegă din lumea culturismului, la un hotel din Salt Lake City. 

Evenimentele ar fi avut loc în octombrie 2018 , la foarte puțin timp după succesul de la Mr. Olympia. În urma acestor acuzații, el a fost interzis de la concursuri de AMI (American Media Inc). 

Această decizie urma să fie reexaminată la încheierea procedurii judiciare. Până la moartea sa, acuzațiile împotriva lui Shawn Rhoden nu au fost niciodată dovedite și nici înlăturate.

Cine a fost Shawn Rhoden

Pasionat de fotbal la începutul adolescenței, Rhoden a intrat în lumea culturismului la începutul anilor 90. Culturistul s-a confruntat cu mai multe accidentări care l-au scos din competiție, iar la scurt timp după aceea, tatăl său a murit. Toate acestea l-au făcut să cadă victimă a alcoolului.

Cu toate acestea, Shawn n-a renunțat. Din anul 2010 și-a luat profesia mult mai în serios, a devenit profesionist și a terminat pe locul unsprezece la Mr. Olympia. Apoi, americanul de origine jamaicană s-a clasat pe locul trei în 2011 și în cele din urmă a câștigat titlul în anul 2018.

Sursa:gsp.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.