Cinci români sunt suspectaţi că au furat, săptămâna trecută, 121 de televizoare dintr-un camion, în localitatea ungară Lenti, anunță Poliţia din Zala. Prejudiciul este de aproape 50.000 de euro.

Potrivit informației, cinci bărbaţi români ar reușit să fure 121 de televizoare dintr-un camion parcat în localitatea Lenti. Autorii jafului au fost reţinuţi pe autostrada M7, anunţă Inspectoratul de Poliţie al judeţului Zala, pe site-ul Poliţiei ungare.

Poliţia a fost alertată în zorii zilei de joi, în urma spargerii calei unui camion, care era parcat într-o benzinărie din localitatea Lenti. Făptaşii şi-au anunţat prin semne colegii, care stăteau în aşteptare. Aceştia au venit cu un camion, au încărcat televizoarele în camion şi au plecat, relatează hvg.hu.

A doua zi, poliţiştii au reţinut cinci cetăţeni români suspectaţi de infracţiune, pe autostrada M7, în parcarea de la Sormás, şi au găsit 121 de televizoare în valoare de aproximativ 18 milioane de forinţi (48 973 euro).

Autorii jafului au fost reţinuţi pentru suspiciuni de furt şi alte infracţiuni, iar autovehiculele folosite pentru furt, precum şi televizoarele, au fost confiscate.

Cazurile în care românii comit infracțiuni în Ungaria sunt în creștere. Un alt  român, în vârstă de 25 de ani, care a ajutat 12 persoane să treacă ilegal frontiera, este urmărit penal sub suspiciunea de trafic de persoane.

Sursa:www.stiridiaspora.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.