Clinica Nera, la care Petrică Mîțu Stoian venise pentru un tratament cu oxigen hiperbaric, a fost inaugurată în urmă cu un an în prezența mai multor miniștri care au dat-o ca exemplu.

Marcel Vela (Ministru de Interne), Nelu Tătaru (Ministrul Săntății) și Ion Ștefan (Ministrul Dezvoltării) au fost prezenți, în octombrie 2020, la lansarea oficială a Centrului pentru Cercetare în Recuperare Oncologică Slatina Nera, o investiție de peste 17 milioane de lei realizate de medicul Pavel Chirilă, cu sprijiul Companiei de Investiții. Șefa CNI, câțiva miniștri de stat, prefectul și primarul Reșiței au venit să vadă ”cea mai mare investiție din ultimii 30 de ani în sănătatea cărășeană”. Este vorba despre clinica la care Petrică Mîțu Stoian a venit pentru un tratament cu oxigen hiperbaric și în care i s-a făcut rău, cu o zi înainte să moară.

Tratamentul cu oxigen hiperbar, propus pentru tratamentul victimelor de la Colectiv

Trei clădiri pentru pacienți și una în care funcționa camera hiperbară au răsărit pe un teren care fusese pustiu până în urmă cu câțiva ani iar profesorul Chirilă spunea atunci că are nevoie de specialiști în medicină hiperbară pentru a opera instalația care costase 1 milion de euro.

Medicul spunea atunci că i-a venit ideea de a aduce acest tratament în România după tragedia de la Colectiv.

Domnule profesor, ce nevoi mai aveți aici?”, l-a întrebat Marcel Vela pe Pavel Chirilă. ”Un tunel de legătură între camerele pacienților și spital, drumul de acces și trainingul cu cei de la ISU pentru medici, de mâine cred că l-aș putea începe”, a răspuns patronul clinicii, citat de presa locală. Vela i-a răspuns că va rezolva rapid aceste probleme.

Profesorul Pavel Chirilă, absolvent de medicină și teologie

Doctorul Pavel Chirilă, patronul clinicii Nera este considerat o somitate în medicină, fiind supranumit ”Părintele medicinei homeopate din România”. Născut în 1946 la Slatina Nera (Caraș Severin), el a absolvit atât facultatea de medicină cât și pe cea de teoogie. Extrem de apropiat de biserică, el a studiat din Biblie 3.000 de versete cu temă medicală și alte 3.000 de versete cu temă psihologică. De asemenea, a fost preocupat de mecanismul care duce la formarea cancerului și și-a luat doctoratul în științe medicale cu o lucrare care se referă la ”actul inflamator și antiinfecțios al extractelor vegetale”. Profesorul Chirilă s-a specializat în tratamente naturiste și a devenit promotor al conceptului de medicină creștină. ”Nu hrăniți cancerul”, este una din sintagmele celebre ale medicului.

După căderea comunismului, profesorul Chirilă a înființat spitalul creștin Christiana din București, școala postliceală care-i poartă numele, clinica de tratamente naturiste ”Naturalia”, o editură, o fundație precum și Centrul de Îngrijiri Paliative ”Sf Irina” pentru bolnavii de cancer, la Voluntari.

Tot profesorul Pavel Chirilă a ctitorit o mănăstire de maici în Pipera dar și o biserică în Voluntari.

De ce este clinica Nera orientată spre răsărit?

În 2019, profesorul Pavel Chirilă a suferit un accident vascular cerebral, urmat de o serie de complicații pulmonare. După ce și-a revenit, medicul a continuat să muncească pentru a-și vedea visul cu ochii: clinica Nera.

În ultimii 10 ani am împlinit o datorie pe malul Nerei într-un vârf de munte, am visat la ridicarea unui așezământ pentru bolnavii de cancer la debut. Cei 10 ani i-am visat pâna azi în mod continuu.

Astăzi acest așezământ este orientat spre răsăritul de soare pe care dimineața îl observăm cu cele patru dimensiuni, iar seara îl observăm cu alte patru dimensiuni.

De fapt este esența bucuriei realizării unui loc pentru vindecarea trupului și a sufletului în același timp, un alt loc care a prins rădăcini în toți acești 10 ani, și care din anul 2020, luna octombrie începe să dea roade.

Ultimii 3 ani de realizare a ultimelor 4 clădiri s-au scurs și după multe aventuri, avânt și răbdare, ne putem vedea visul împlinit. Misiunea a fost grea, dar ce poți face ușor și fără sacrificii?”, a scris Pavel Chirilă pe site-ul de prezentare al clinicii Nera.  

Sursa: http://www.wowbiz.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.