Doi șoferi români au fost amendați în Germania, după ce au fost prinși cu o încărcătură cu mult peste limita admisă de vehiculele pe care le conduceau.

Acțiune de verificare a poliției, desfășurată joi, 2 decembrie. O patrulă a serviciului de monitorizare a traficului, în jurul orei 15.30, pe A7, în apropiere de Neumünster, două autoutilitare, ambele conduse de șoferi români și în mod evident supraîncărcate.

Prima autoutilitară, un Mercedes Sprinter, care venea din Italia, avea o greutate totală admisă de 3,5 t și cântărea 5 t în timpul controlului. Astfel, greutatea totală admisă a fost depășită cu 40%. Șoferul, un român în vârstă de 49 de ani, a fost nevoit să plătească la fața locului o amendă de 235 de euro.

La scurt timp, un alt român a fost amendat pentru același motiv 

La scurt timp, oamenii legii au oprit o autoutilitară înmatriculată în Polonia. Vehiculul, cu o greutate totală admisă de maximum 3,5 t, în timpul unui controlului s-a dovedit a cântări 6 t, adică era supraîncărcat în proporție de aproape 70%.

Și în acest caz șoferul, un român în vârstă de 26 de ani, a fost nevoit să plătească pe loc o amendă de 352,50 euro.

Potrivit unui comunicat al Poliției din Neumünster, ambii șoferi au trebuit să-și descarce autoutilitarele sau să transfere din încărcătură într-un alt vehicul pentru a-și putea continua călătoria.

În Germania este permisă o supraîncărcare de cel mult 5% din greutatea totală admisă.

Sursa:www.stiridiaspora.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.