Centrul Infotrafic al Poliției Române a emis o informare legată de accidentul rutier produs joi pe DN12, în urma căruia a decedat un tânăr de 28 de ani, și a omis faptul că al doilea șofer implicat este angajat al IPJ Covasna, deși, de regulă, aceste informații se comunică public.

În ziua de 2 decembrie, în jurul orei 17:00, a avut loc un accident rutier, pe DN12, la ieșirea din orașul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc. În urma impactului frontal dintre două autoturisme care circulau pe sensuri opuse, unul dintre șoferi, un tânăr de 28 de ani a decedat pe loc. Al doilea șofer a supraviețuit, fiind transportat cu răni la picioare la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe.  „Șoferul găsit în viață la fața locului este polițist de profesie și avea alcoolemie de 1 la mie. Se simțea alcoolul în aer. Era beat. Martorii au spus că a intrat pe sensul opus direct în mașina care circula pe banda ei”, a declarat pentru Libertatea un membru al echipajului medical ajuns la locul accidentului.

Mașina albastră este a polițistului implicat în accident și despre care echipajul medical spune că mirosea a alcool „Unul dintre șoferii implicați, un tânăr de 28 de ani, a fost găsit în stop cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate timp de 30 de minute. Nu dețin informații legate de probele prelevate celuilalt șofer care a supraviețuit. Știu doar că bărbatul în vârstă de 40 de ani avea o fractură femurală”, a declarat ziarului Cristian Cimpoi, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Covasna. Acestea sunt faptele, cu datele de acum, incomplete. Dar cum au fost ele comunicate publicului? Ce s-a comunicat publicului Joi seara, Poliția Română, prin Centrul Infotrafic, a emis un comunicat referitor la accidentul rutier.

Ce s-a comunicat publicului Joi seara, Poliția Română, prin Centrul Infotrafic, a emis un comunicat referitor la accidentul rutier.

„În jurul orei 17:00, polițiștii au fost sesizați de producerea unui accident rutier cu victime pe DN 12 la ieșirea din Municipiul Sfântu Gheorghe. Din primele informații este vorba despre o coliziune între două autovehicule. În urma evenimentului, o persoană a decedat, iar o alta a fost rănită”, a transmis Poliția Română. 

În majoritatea cazurilor când are loc un accident rutier în care sunt implicați și angajați ai IGPR, acest lucru este menționat în comunicatele oficiale. De data aceasta, Poliția a omis faptul că una din victimele incidentului de pe DN 12 este angajatul ei. 

Un alt fapt neobișnuit este că Poliția nu a atașat comunicatului fotografii de la locul accidentului, cum face de obicei.

În accidentul care a avut loc joi pe DN12 a murit un tânăr de 28 de ani „Da, șoferul care a supraviețuit acestui accident este polițist” La solicitarea Libertatea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Covasna a confirmat informația. „Da, șoferul care a supraviețuit acestui accident este polițist în cadrul IPJ Covasna. Era în afara programului de lucru și se afla la volanul autoturismului personal în momentul  producerii accidentului. Împrejurările în care s-a produs acesta vor fi stabilite în cadrul cercetării penale, inclusiv dinamica accidentului”, a declarat subinspectorul Radu Stroe.

Polițistul este în prezent internat la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe. „Pacientului de 40 de ani, victimă în accidentul  joi seara, i-au fost prelevate probe de sânge, conform producerii în astfel de cazuri, pentru a se stabili dacă a consumat sau nu băuturi alcoolice  sau alte substanțe înainte de a se urca la volan”, a declarat pentru ziar și Andras-Nagy Robert, managerul spitalului. Starea polițistului este stabilă, are o fractură la picior.

Managerul spitalului a precizat că rezultatele vor fi gata în circa o săptămână și că vor fi trimise direct către IPJ Covasna.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe nu a fost deschis încă nici un dosar. „Deocamdată nu avem toate documentele. Probabil că în prima zi a săptămânii viitoare va primi numărul unic ”, a precizat pentru Libertatea procurorul Ionel Pădurariu, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.