Toată lumea caută explicații de ce Klaus Iohannis s-a hotărât să îmbrace geaca roșie la propriu și nu numai electoral. Explicația este, de fapt, foarte simplă: Primul Turist al Țării știe că mai are 3 ani de mandat și nu vrea să pățească ca precedesorul său, Traian Băsescu, care a cam pățit-o cu Statul Paralel pe care l-a creat. Drept urmare vrea să-și asigure imunitatea.

Face o cedare parțială a Puterii crezând că astfel după 2024 nu numai că rămâne în joc, dar și că Răvășitoarea, casele și cei 6 sași nu vor fi călcați de Statul de Drept alias Statul Paralel.

Omul e consecvent. De peste un an poartă negocieri discrete cu eventualii urmași la Cotroceni. Și solicită imunitate în schimbul cedării unei părți din Putere. Ceea ce este oarecum logic și uman: omul vrea să stea liniștit la munte, mare, ski, golf și așa mai departe. Îl lasă rece Cîțu-Mîțu, PNL, PSD sau țara, omul știe că nu vrea să îi ducă portocale la Târgușor Răvășitoarei.

Fiindcă în tot acest timp prin culisele Statului Paralel mulți se agită. Unii amenință că revin cu cătușele. Ca de obicei înainte de ultimii 2 ani de mandat prezidențial ofițerimea face și desface dosare. De aceea a „înnebunit” când Stelu lui Mazăre vroia să pună procurorii curcubeu fără aprobarea Mărie Sale.

În cazul Faronului închipuit timpul se scurge mult mai repede ca în cazul primului consumator de băuturi școțiene. De aceea și graba de a îmbrăca orice geacă și de orice culoare. Inclusiv de a-și pune șapca unei investiții cu minicentrale americane cu grad de risc pentru populație. Românii sunt doar niște cobai…

Sursa:https://flux24.ro/de-ce-vrea-primul-turist-al-tarii-sa-imbrace-geaca-rosie-si-sa-ne-faca-cobaii-americii-controversa-zilei-de-andrei-badin/

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.