Schimbări radicale în Rusia! Persoanele nevaccinate nu mai au dreptul să achiziționeze orice produs din magazinele alimentare. Există șanse ca în Rusia, doar cetățenii majori imunizați prin injectare să aibă dreptul să cumpere băuturi alcoolice. Rata de vaccinare este una extrem de redusă în țara condusă de Vladimir Putin.

Schimbări radicale în Rusia, autoritățile impun restricții neobișnuite din dorința de a micșora perioada pandemică. Astfel, Rusia intenționează să limiteze accesul cumpărăturilor pentru persoanele nevaccinate. Existe șanse ca băuturile alcoolice să poată fi achiziționate doar de cetățenii imunizați prin vaccinare.

Această decizie a fost recomandată de un grup de lucru înființat pentru a opri răspândirea coronavirusului în regiunea Sverdlovsk. Asociația are în vedere interzicerea vânzării de alcool cetățenilor ruși care nu au un cod QR care să demonstreze că au fost injectați cu serul anti-covid. Astfel că populația, cunoscută la nivel internațional pentru consumul de alcool, ar putea fi nevoită să obțină certificatul verde dacă dorește să bea o sticlă de vodcă, conform antena3.ro.

Răspunsul autorităților

La această propunere, Artyom Bakhterev, ministrul regional al complexului agroindustrial, a oferit un răspuns public prin canalele sale Telegram.

„Știm despre inițiativa participanților pe piață de a introduce coduri QR pentru a cumpăra alcool. Suntem pregătiți să discutăm despre această măsură cu colegii și experții la următoarea întâlnire a sediului operational.”, a spus acesta.

Artyom Bakhterev consideră că noua inițiativă ar putea motiva oamenii nu doar să se imunizeze, dar și să renunțe la consumul cantităților considerabile de alcool, ce poate dăuna sănătății organismului. Trebuie menționat faptul că Rusia este a patra țară europeană la consumul de alcool pe cap de locuitor.

Situația din Rusia

În prezent, mai multe cafenele și restaurante sunt acum deschise doar pentru cetățenii injectați cu serul anti-covid, care au un test de coronavirus negativ sau care și-au revenit recent după îmbolnăvire. De asemenea, în unele regiuni ale statului s-a impus vaccinarea obligatorie pentru seniorii trecuți de vârsta de 60 de ani, potrivit The Daily Mail.

În acest moment, doar 48 de milioane din 144 de milioane de ruși au schema completă de vaccin, în timp ce 51 de milioane de oameni au primit o singură injecție. Rusia este, acum, cel mai mare stat din lume la numărul mediu zilnic de pierderi umane provocate de coronavirus, conform Reuters.

Sursa: http://www.capital.ro

Foto: http://www.russianlife.com

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.