• Serviciile de securitate germane cred că bărbatul găsit mort pe o stradă în faţa ambasadei Rusiei din Berlin luna trecută era un agent sub acoperire al serviciului de informaţii FSB al Rusiei, a informat vineri publicaţia Der Spiegel.
  • Cadavrul bărbatului de 35 de ani a fost găsit pe 19 octombrie.

Bărbatul ar fi căzut de la un etaj superior al ambasadei, au declarat mai multe surse pentru Der Spiegel. Poliţia din Berlin a refuzat să comenteze cazul precizând că va lăsa procurorii să se pronunţe.

Nu este clar cum a căzut diplomatul şi ce i-a cauzat moartea. Ambasada Rusiei nu a fost de acord cu o autopsie, notează Der Spiegel.

Bărbatul, care nu a fost numit, a fost declarat oficial ca fiind secretar în cadrul ambasadei, dar saerviciile de securitate germane cred că era, în realitate, un agent sub acoperire al serviciului de informaţii FSB.

Ambasada Rusiei a numit incidentul un „accident tragic” asupra căruia nu a revenit cu comentarii „din motive etice”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a declarat vineri într-un briefing de presă că guvernul german este la curent cu situaţia, dar nu poate oferi detalii.

Sursa:https://m.mediafax.ro/externe/der-spiegel-barbatul-care-a-cazut-de-la-un-etaj-superior-al-ambasadei-rusiei-era-agent-sub-acoperire-al-fsb-20328450

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.