Viorel Motoi, zis Gongoi, cunoscut în lumea de interlopă ca fiu al vrăjitoarei Mama Omida, a fost ridicat cu mascații, marți, într-un dosar în care este acuzat de procurorii DIICOT că ar fi șantajat mai mulți dezvoltatori imobiliari care contruiesc  în zona Băneasa, din București.  Același Gongoi a fost reținut și anul trecut, la sfârșitul lui august, după ce l-a jignit, public, pe ministrul de atunci al Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Procurorii DIICOT au descins, marți, împreună cu polițiști ai Serviciului Grupuri Infracționale Violente  din cadrul Poliției Capitalei, la trei adrese din București și județul Prahova, pentru destructurarea unei grupări care ar fi șantajat mai mulți dezvoltatori imobiliari din sectorul 1.

Potrivit unor surse judiciare, liderul grupării era Viorel Motoi, zis Gongoi, fiul fostei vrăjitoare Mama Omida. Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că Gongoi și oamenii lui amenințau muncitorii care lucrau pe șantierele respective și îi obligau să sisteze lucrul, fapt care ducea la întârzierea lucrărilor și nerespectarea termenelor. Pentru a-i lăsa să muncească, liderul grupării solicita sume de ordinul miilor de euro.

Viorel Gongoi este un personaj respectat în mediile interlope și este cunoscut drept unul dintre principalii judecători de stabor (n.r. instanță neoficială organizată de comunitățile de romi de pe teritoriul României). Acesta a fost reținut anul trecut, la sfârșitul lunii august, în contextul scandalului public generat de priveghiul liderului interlop Emi Pian, la care s-au înghesuit sute de oameni, cu toate că era încă stare de urgență. Atunci, Gongoi a făcut un live pe Facebook în care l-a jignit pe Marcel Vela dar și structurile specializate în investigarea grupărilor violente.

Acuzat și de incitare la ură

Băi omule, băi Vela, tu ești de undeva din Mehedinți, de-acolo. Cum poți să fii așa…? Băi Vela, întreabă-mă pe mine, pe Motoi Viorel zis Gongoi… Întreabă-mă pe mine de departamentul celor care se ocupă de grupările infracționale. Să-ți spun eu, Gongoi, ce notă poartă departamentul ăsta al tău și cât de cretini și de corupți sunt.

Băi, te rog frumos, uită-te bine la mine, tu ești Vela, eu sunt Gongoi! Întreabă-mă pe mine, trimite un reprezentant al tău să mă întrebe pe mine de grupul ăsta împotriva clanurilor. Bă tu ești…, ești ministru …?”, a spus Gongoi, printre multe altele.

În urma intervenției sale publice, bărbatul a fost ridicat de acasă și reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de incitare la ură și discriminare.

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.