Potrivit DNA, cei care au fost puși sub urmărire penală sunt:

  • Adrian Gheorghe Miuțescu, președinte al PNL Argeș și deputat. 
  • Cristian Mitrofan, vicepreședinte PNL Argeș;
  • Gelu Tofan, președinte al PNL Pitești și viceprimar al municipiului Pitești;
  • Ovidiu Chiru, comisar superior al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș.

Adrian Miuțescu (foto mai jos) l-a susținut pe Ludovic Orban la congresul PNL, fiind considerat un apropiat al acestuia. Concret, între aprilie – iulie 2021, Miuțescu este bănuit că a intervenit pentru ca Ovidiu Chiru (cel care l-a și instigat pe Miuțescu) să fie numit, alături de o altă persoană, în funcții de conducere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș. Aceasta, în condițiile în care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o altă persoană.

În aceeași modalitate, Miuțescu este suspectat că a intervenit și pentru numirea unei alte persoane la conducerea Protecției Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia, dar și pentru mutarea sediului acestei instituții de la Ploiești la Pitești.

Ulterior, între iulie-august 2021, Miuțescu Gheorghe Adrian este bănuit că și-a mai folosit din nou funcția pentru a interveni “pe lângă un înalt demnitar” pentru menținerea și numirea în funcțiile de inspectori școlari și directori de școli a unor persoane agreate de partid, aceste influențe fiind exercitate și la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș.

Procurorii au probe și asupra faptului că Miuțescu a procedat în aceeași manieră, în februarie 2020 și în vara anului 2021, pentru ca la Poșta Română să fie angajate anumite persoane.

De asemenea, viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan, alături de Cristian Mitrofan, și-ar fi folosit și ei influența ca la Inspectoratul Școlar Argeș să fie menținut un anumit inspector școlar, iar la unele școli și licee să fie numite persoane “agreate de partid”.

Foto: Adrian Miuțescu Facebook

Sursa: http://www.biziday.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.