Sâmbătă după-amiază, Elon Musk a propus „să vând 10% din acțiunile mele Tesla”, din cauza afirmațiilor că câștigurile de capital nerealizate sunt o modalitate de a evita impozitele. Este un semnal puternic că cel mai bogat om din lume își va vinde o parte din acțiunile sale mamut – deține 170,5 milioane de acțiuni ale TSLA, plus peste 200 de milioane, inclusiv diverse opțiuni. Musk a cerut feedback, spunând că va respecta rezultatele sondajului. Până acum, majoritatea respondenților sunt de acord cu Musk să vândă acțiuni Tesla.

O vânzare a 17 milioane de acțiuni ar avea o valoare de aproximativ 21 de miliarde de dolari la închiderea de vineri, deși ar putea vinde mai mult dacă ține cont de opțiuni.

Acțiunile Tesla au scăzut vineri, dar au crescut în continuare cu 9,7% în săptămâna, după ce au crescut cu 22% în săptămâna precedentă. Acțiunile TSLA au crescut timp de 11 săptămâni consecutive, aproape dublându-se în această perioadă.

Musk vânzarea unei acțiuni mari TSLA ar putea fi un vânt în contra pentru acțiuni, mai ales la nivelurile actuale ridicate. Dar mutarea nu ar fi o mare surpriză. De asemenea, Musk nu a dat nicio indicație cu privire la momentul unei astfel de vânzări.

Între timp, Tesla a lansat duminică actualizarea FSD Beta 10.4, cea mai recentă versiune a software-ului său de asistență pentru șofer, pentru proprietarii FSD cu acces Beta.

În cele din urmă, investitorii ar putea primi luni cifrele de livrare și export Tesla Shanghai pentru octombrie, ca parte a datelor Asociației Chinei pentru Autoturisme privind vânzările de vehicule electrice și autovehicule generale. Dar, având în vedere că livrările Tesla în China (și Europa) sunt atât de distorsionate față de ultima lună a trimestrului, este mai bine să judecăm cererea Tesla trimestrial.

Sursa: http://www.investors.com

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.