Un șofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion cu elice care aterizat, în fața sa, pe o autostradă din Germania. Bărbatul nu a reușit să frâneze la timp

Incidentul bizar s-a petrecut sâmbăta, în jurul orei prânzului, atunci când un avion cu elice a aterizat pe o autostradă din Germania. Șoferul român de camion nu a reușit să frâneze la timp și a intrat în plin în aeronava de mici dimensiuni.

Secția de poliție Waldfischbach-Burgalben a primit în jurul orei 12 un apel care anunța un accident între un camion și un avion cu elice pe A62, lângă Hoheneid.

Pilotul avionului, aterizare de urgență pe autostradă

Potrivit informațiilor transmise de poliție și citate de presa locală, din primele informații se pare că motorul avionului a cedat în timpul unui zbor din Franța spre Saxonia Inferioară. Pilotul, un elvețian în vârstă de 72 de ani, a decis să facă o aterizare de urgență pe carosabilul podului Schwarzbachtal, înalt de 100 de metri.

Micul avion a aterizat într-un final pe autostrada de la nord de Pirmasens, însă șoferul camionului nu a putut să frâneze la timp și s-a ciocnit de partea din față a avionului. Din fericire, pilotul a suferit doar răni ușoare, iar șoferul român al camionului a scăpat fără răni.

Camionul și avionul sunt avariate grav

Atât camionul, cât și avionul au fost avariate grav, iar oamenii legii estimează prejudiciul la aproximativ 60.000 de euro. După accident, autostrada a fost închisă pentru cercetări și lucrări de curățenie de către pompieri, până la începutul serii.

„Am remorcat câteva avioane pe un aerodrom din apropiere, dar niciodată după ce a aterizat pe autostradă. Asta nu am văzut niciodată în viața mea”, a declarat Karl Sekoll, patronul unei firme de remorcare solicitată să intervină la fața locului. 

După ce combustibilul a fost scos din rezervorul aeronavei, aceasta a fost parțial demontată pentru a putea fi luată de pe șosea.

O serie de investigații suplimentare vor fi efectuate și de Agenția Federală pentru Controlul Traficului Aerian.

Sursa:www.stiridiaspora.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.