Iarna și-a arătat forța în avans, astfel că șoferii care au trecut prin zonele înalte nepregățiți au găsit șoselele acoperite cu zloată, la primele ore.

A nins și temperaturile au scăzut simțitor, iar drumarii au scos pe teren utilajele și au împrăștiat material antiderapant. De acum, șoferii trebuie să aibă cauciucuri de vreme rea, să reducă viteza și să mărească distanța între mășini, căci drumurile pot fi acoperite de polei.

Peste noapte, temperaturile au scăzut aproape de zero grade în zonele de munte, iar dimineață a nins. Pe Drumul Național 1, la Predeal, ningea abundent. O surpriză neplăcută pentru șoferii care nu au apucat să își schimbe cauciucurile.

„Nu am, când ajung acasă îmi cumpăr”, a spus un șofer.

În Harghita, la Lunca de Sus, Lacul Roșu sau Borsec stratul de zăpadă avea câțiva centimetri.

Direcția de drumuri Brașov a trimis în teren 14 utilaje care au acționat în zonele înalte. Mașinile au împrăștiat 45 de tone de sare pe drumurile afectate de ninsoare.

Discuție cu un șofer de tir: “-Sunteți pregătit pentru iarnă? -Da. Ccauciucuri, lopata, căldură, mâncare, apă, haine groase.”

Robert Elekeș, purtător de cuvânt DRDP Brașov: „Îi avertizăm pe șoferi să fie foarte prudenți și să nu se aventureze în aceste zone dacă nu au mășinile echipate pentru a conduce în condiții de iarnă.”

Tot în Harghita, iarna a prins încă merele în copaci, în unele livezi. Brazii plini de zăpadă și coșurile fumegând aduceau mai degrabă cu un peisaj de Crăciun.

Deși deocamdată goale, stațiunile de iarnă sunt pregătite de oaspeți. În Poiana Brașov, dar și la Fundata, totul era acoperit dimineață de o pătură albă, pufoasă.

În Munții Șureanu, la cota 1.600, peste noapte s-au depus 3 centimetri de zăpadă. Și la Rânca a nins.

Meteorologii anunță că vremea rece se menține și în zilele următoare, așadar mănușile și căciulile nu vor lipsi din peisaj.

Sursa:stirileprotv.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.