Alina Tarcevschi va ocupa funcția de secretar general al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de către Gabriela Firea. Postul este pentru șase luni. 

Alina Tarcevschi a fost numită secretar general în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, pentru o perioadă de șase luni, printr-o decizie a prim-ministrului, la propunerea Ministerului Familiei.

Decizia, semnată de premierul Ciucă, a fost publicată în Monitorul Oficial pe 10 februarie.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Alina Tarcevschi, șef de serviciu, exercită, cu caracter temporar, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pentru o perioadă de 6 luni”, precizează documentul.

Contactată de către ziar, Gabriela Firea nu a oferit un punct de vedere până la momentul publicării acestei știri. 

Nașa de cununie a ministrului Firea

Alina Tarcevschi este nașa de cununie a Gabrielei Firea și a lui Florentin Pandele. În timpul mandatului Gabrielei Firea, aceasta a ocupat mai multe poziții în cadrul Primăriei București și a companiilor municipale, inclusiv director executiv în cadrul PMB. 

În decembrie 2020, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a demis-o pe Tarcevschi din funcția de director executiv adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. 

Adusă în PMB de către Gabriela Firea

Alina Tarcevschi este absolventă de ASE, conform CV-ului ei. A fost adusă în cadrul Primăriei București de către Gabriela Firea. În octombrie 2016, a numit-o consilier personal pentru relații externe și protocol, iar în ianuarie 2017, șef de cabinet, a scris atunci Hotnews.ro.  

Conform unei declarații de avere a lui Florentin Pandele din 2013, Gabriela Firea a împrumutat-o pe Alina Tarcevschi cu 25.000 de euro înainte de căsătorie și cu 30.000 de euro după căsătorie. 

Anterior, Tarcevschi a mai lucrat la Prefectura Ilfov, iar la București a ocupat simultan posturi în primărie, în Consiliile de Administrație din Compania Municipală Consolidări, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, precum și în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica București – Ilfov și ADI pentru Iluminat Public.

Ce alte numiri s-au mai făcut în Ministerul Familiei?

  • Pe 28 ianuarie, Ion-Tudor Coman a fost numit, prin detașare, secretar general adjunct;
  • În 14 ianuarie, Izabella-Maria Kacso-Doboly a fost numită secretar de stat;
  • În 6 ianuarie, Domnica-Doina Pârcălabu a fost numită secretar de stat. Aceasta a ocupat funcția de președinte al Casei Naționale de Pensii între ianuarie 2009 și mai 2012 și este membru PPUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu.

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.