Ministerului Apărării de la Moscova a transmis, sâmbătă, 12 februarie, că distrugătorul Mareşal Șapoșnikov a alungat un submarin american din apele sale teritoriale din Pacific, după ce acesta a ignorat ordinul de a ieşi la suprafaţă, transmite agenția Reuters, care preia o știre Interfax. Washingtonul nu a comentat informațiile.

Submarinul a fost observat în apropierea insulelor Kurile, situate între peninsula Kamceatka și Hokkaido, Japonia, unde Rusia desfăşura exerciţii navale cu flota sa din Pacific, şi i s-a ordonat să iasă imediat la suprafaţă. 

Ordinul a fost ignorat de echipajul submarinului american, ceea ce a determinat echipajul distrugătorului să folosească „mijloace corespunzătoare” nespecificate pentru a-l determina să părăsească imediat zona. 

Submarinul american a părăsit apele teritoriale ale Rusiei la viteză maximă.

Ministerul Apărărării din Rusia:

Kremlinul a acuzat Washingtonul că a încălcat legea internaţională şi că a creat o ameninţare la securitatea naţională în urma incidentului.

Potrivit shephardmedia.com, „Șapoșnikov” și-a reluat serviciul regulat cu Flota Marina Rusă din Pacific pe 27 aprilie 2021, după ce a finalizat un program intensiv post-modernizare de teste pe mare.

Statele Unite nu au comentat informaţia.

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.