Un român a păcălit o femeie și i-a furat aproximativ 30.000 de euro, după ce a convins-o că este blestemată și el o poate scăpa de acest blestem.

Ieri dimineață era așteptat verdictul în procesul lui Rostas Darius Vali, românul acuzat că a păcălit o femeie din Sassari, făcând-o să creadă că este blestemată și luându-i aproximativ 30.000 de euro, bani care, potrivit acestuia, au fost folosiți pentru a obține beneficii din cartomanție, acesta fiind singurul instrument care ar fi putut să o elibereze de influențele malefice.

Completul prezidat de judecătorul Mauro Pusceddu (cu Sergio De Luca și Giulia Tronci pe bancă) a dispus ca dosarul să fie returnat la procuratură, pentru a putea fi urmărit penal pentru o altă infracțiune decât cea de șantaj. Celelalte două ipoteze ar fi frauda sau falsul.

Avocat: Nu e șantaj, ci înșelăciune

Însuși procurorul Angelo Beccu explicase, în pledoaria sa, că, în opinia sa, „nu a fost vorba de șantaj în dauna victimei, ci de înșelăciune în formă agravată”, iar pentru această infracțiune a cerut o pedeapsă de un an și șase luni. Românul ceruse achitarea – acordată ieri de către juriu – pentru acuzația de agresiune sexuală.

Femeia a declarat că, înr-o zi, în timp ce se afla în casa inculpatului pentru a-i da bani, acesta a încercat să o violeze. Apărătorii lui Rostas, Giuseppe Masala și Salvo Fois, au încercat să demonteze acuzația în pledoariile lor, argumentând că într-o casă locuită oricine ar fi putut auzi țipetele femeii.

„Dacă nu scapi de blestem, tatăl tău va muri”

Avocatul Luca Diaz, parte civilă pentru victimă, a subliniat în timpul procesului că bărbatul a profitat de un moment de slăbiciune al clientei sale. Cei doi se cunoscuseră la urgențe într-o zi, când el o însoțise pe mama sa care suferise un atac de cord. Schimbase câteva cuvinte cu femeia, care se afla acolo cu afaceri, iar între ei se dezvoltase o empatie. Dar apoi ar fi existat acele cereri continue de bani, susținute întotdeauna de victima care era îngrozită că va pierde pe cineva drag din familia ei. Această teamă i-ar fi fost insuflată și menținută chiar de către acuzat: „Dacă nu scapi de blestem, tatăl tău va muri”, i-ar fi spus românul.

Sursa: http://www.stiridiaspora.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.