În urmă cu doi ani, înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, președintele Klaus Iohannis posta pe Facebook un mesaj în care le transmitea românilor că nu va dialoga niciodată cu un reprezentant al PSD, partid ”care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor”.

Acum, la doi ani de la această postare, mesajul începe să se rostogolească din nou în mediile de socializare, însă susținătorii de atunci ai președintelui devin criticii acestuia, în contextul negocierilor PNL-PSD pentru formarea noului guvern.

”Pâi cum rămâne cu afirmațiile din acest discurs? Din dușman declarat acum PSD a devenit salvatorul democrației?”, se întrebă un român care a redescoperit postarea președintelui.

”N-au trecut decât doi ani… De fapt doi ani înseamnă 730 de zile, 17.520 de ore. În 17.520 ore se pot întâmpla multe…”, comentează altcineva.

”Și-a revenit Iohannis”, a scris, ironic, un alt român, după ce a distribuit mesajul președintelui.

Sursa foto: Facebook / Klaus Iohannis

Mesajul președintelui Iohannis, postat în 12 noiembrie 2019:

Dragi români,

Împreună am reușit să ținem piept PSD, partidul care a asaltat toate instituțiile statului. Și doar împreună vom reuși să câștigăm definitiv această luptă pentru România. Votul pe care mi l-ați acordat în primul tur al alegerilor este o confirmare a încrederii pe care o aveți în mine. Dar Președintele nu poate reconstrui singur o țară, de aceea este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră. Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin țară, să mă întâlnesc cu oamenii și voi explica tuturor care este proiectul meu. România normală devine realitate doar prin solidaritate și unitate, cu susținerea majorității românilor.

Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!

Sursa:www.g4media.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.