Fostul premier și președinte PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic de pe Prima TV, că președintele Klaus Iohannis i-a cerut să îl demită pe Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ludovic Orban a declarat că s-a opus pentru că dacă l-ar fi schimbat pe Arafat și ar fi apărut o situație de urgență sistemul nu ar fi funcționat. Repunerea sistemului de urgență pe picioare ar fi durat câteva luni a declarat fostul premier.

Acesta a mai spus că discuția a avut loc la începutul anului 2020: ”Dacă îl demiteam pe Arafat și ne prindea pandemia fără el ar fi fost foarte complicat de a reacționa rapid. Așa e construit sistemul. Când a construit sistemul l-a făcut astfel încât să depindă foarte mult de el”.

Context

În ianuarie 2012 au avut loc proteste importante de susținere a lui Raed Arafat, după ce acesta și-a dat demisia din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Sănătății. Decizia acestuia a venit în urma unui proiect de reformă a sistemului sanitar susținut de Guvernul Boc cu care Arafat nu a fost de acord.

Protestele pro-Arafat s-au transformat în proteste împotriva lui Traian Băsescu care a dat înapoi și a cerut retragerea proiectului sanitar. Deși a încercat să dezamorseze astfel protestele, manifestațiile s-au amplificat.

Protestatarii au trecut de la mesajele de susținere pentru Arafat (”Arafat, român adevărat!”) la mesaje injurioase la adresa fostului președinte al României (”Ieși afară, javră ordinară!”).

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Chirica

Sursa : http://www.g4media.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.