Poliția maghiară a anunțat, sâmbătă seară, că la punctele de trecere a frontierei din estul țării, spre România, sunt cozi de mai mulți kilometri și timpii de așteptare ajung până la 6 ore. Situația persistă și azi, iar Poliția de Frontieră din România afișează timpi de așteptare similari la intrarea în țară, la Nădlac oamenii stând la coadă până la 5 ore.

În aplicația de pe site-ul Poliției de Frontieră din România care înregistrează timpii de așteptare la graniță, toate vămile din vest, cu Ungaria, sunt prezentate cu roșu, ceea ce înseamnă trafic extrem de intens și timpi foarte mari de așteptare. La Nădlac II se așteaptă 5 ore, potrivit aplicației, chiar dacă sunt deschise 8 artere și 4 stații mobile. E un număr mare de mașini prezente la verificările de frontieră pe sensul de intrare și timpii mari de așteptare sunt și din cauza triajului epidemiologic prin care pasagerii vehiculelor trebuie să treacă.

La Vama Petea, unde sunt doar 6 artere și o stație mobilă, se așteaptă 6 ore, în timp ce la Cenad, Borș și Borș II se așteaptă maxim două ore.

Sunt 8 benzi și 4 stații mobile deschise la Nădlac, dar coada e de 7 km. Foto: Aradon

Sunt 8 benzi și 4 stații mobile deschise la Nădlac, dar coada e de 7 km. Foto: Aradon Autoritățile maghiare au transmis, pe site-ul Poliției, sâmbătă, că „timpii de așteptare la aproape toate punctele de trecere a frontierei din secțiunea de frontieră de est au crescut în mod dinamic astăzi, probabil din cauza lucrătorilor migranți străini care se întorc acasă din Europa de Vest”.

Poliția Maghiară:

Având în vedere administrarea epidemiologică mai strictă și numărul mare de călători, trecerea la toate punctele de trecere a frontierei din tronsonul de frontieră maghiar-român durează mai mult decât de obicei.

Sursa citată a mai transmis că polițiștii aflați în serviciu la punctele de trecere a frontierei depun toate eforturile pentru a asigura trecerea continuă. Astfel, toate punctele de trecere a frontierei maghio-române au funcționat la capacitate maximă.

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.