Novak Djokovic a fost arestat, la doar câteva ore după ce a câștigat apelul pentru a juca la Australian Open, în urma unei dispute legate de niște jigniri, susține tatăl său.

Srdjan Djokovic, tatăl numărului unu mondial, a afirmat că fiul său a fost reținut după ce un judecător a decis ca acesta să fie eliberat din carantină, scrie publicația britanică The Sun

Potrivit unor informații neconfirmate, Djokovic a fost arestat la Melbourne, în timp ce miniștrii ar fi luat în calcul folosirea unei „puteri personale” pentru a-i anula viza, la doar câteva ore după ce aceasta a fost restabilită.

Tatăl său a afirmat pentru Pavlovic Today că fiul său a fost arestat de guvernul australian.

Dar situația rămâne neclară, deoarece fratele său, Djordje Djokovic, ar fi declarat pentru SportKlub că jucătorul de tenis este „cu avocații săi”, deoarece miniștrii vor să „îl captureze și să îl închidă”.

Tatăl lui Djokovic urmează să țină o conferință de presă

Și alte informații din presa australiană au citat surse guvernamentale care au negat că a fost arestat și că el rămâne cu avocații săi.

Acest lucru vine după ce un avocat al guvernului a avertizat că Australia ar putea folosi în continuare puterile ministeriale pentru a ordona îndepărtarea sa din țară, ceea ce ar duce la interzicerea accesului său timp de trei ani.

Ministrul imigrației, Alex Hawke, are la dispoziție un interval de patru ore pentru a folosi „discreția personală” pentru a-i anula din nou viza.

Potrivit publicației Telegraph, prezență mai multor polițiști a fost observată la biroul avocaților lui Djokovic din Melbourne.

Novak Djokovic a primit viza de intrare în Australia

Novak Djokovic a primit acceptul de a intra în Australia. Decizia judecătorului Anthony Kelly a venit după ce au fost ascultate ambele părți. 

Avocații lui Djokovic au adus dovezi care demonstrează că acesta a trecut prin boală și prin urmare, spun ei, ar trebui să i se permită accesul în Australia chiar și în condițiile în care nu este vaccinat.

Potrivit procesului verbal întocmit în instanță, care anulează decizia de a anula viza lui Novak Djokovic, guvernul este obligat să plătească cheltuielile de judecată și cere eliberarea numărului 1 mondial în 30 de minute împreună cu personalul său.

De ce a revocat judecătorul anularea vizei lui Novak Djokovic

Guvernul australian a fost de acord să revoce anularea vizei lui Novak Djokovic de săptămâna trecută, ceea ce înseamnă că viza cu care a venit în Australia rămâne valabilă. Acesta a fost eliberat din detenție și și-a primit înapoi pașaportul și efectele personale. Cum a motivat judecătorul decizia.

Motivul pentru care anularea vizei a fost revocată este că guvernul a recunoscut că nu i-a acordat suficient timp lui Djokovic, după ce l-a notificat cu privire la intenția de a-i anula viza, pentru a vorbi cu alte persoane și a oferi un răspuns pe deplin documentat.

În ciuda acestui fapt, ministrul imigrației, Alex Hawke, poate acum să intervină personal și să decidă să îi anuleze oricum viza pe motive complet noi.

Dacă acest lucru se va întâmpla, ar putea ajunge din nou în instanță, deoarece Djokovic riscă să i se interzică accesul în Australia timp de trei ani, dacă ministrul decide să anuleze viza.

În minuta citită de judecătorul Anthony Kelly se menționează că Djokovic a avut timp până la ora 8.30, oră până la care a fost reținut inițial, pentru a răspunde la notificarea de anulare a vizei sale, însă decizia a fost luată la ora 7.42.

Anthony Kelly a constatat că, dacă Djokovic ar fi avut mai mult timp, ar fi putut să se consulte mai larg și să răspundă mai mult decât a putut până în momentul luării deciziei de anulare.

Sursa:www.stiridiaspora.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.