Unele victime ale acestei boli perfide care face ravagii în toată lumea, nu își dau seama că starea lor se poate agrava brusc, iar automedicația este o capcană.


O femeie de 38 de ani dintr-o localitate din Iași, venită la cumpărături cu soțul și copilul, a simțit că i se face rău și, câteva ore mai târziu, a murit.

Soțul le-a povestit medicilor că ea lua pastile pentru a scăpa de gripă, fără să consulte vreun medic. Nu era vaccinată, iar testele au dovedit că avea Covid.

Femeia de 38 de ani, soțul și fetița de 3 ani veniseră la cumpărături la un magazin alimentar din cartier. În timp ce se îndreptau spre casa de marcat, femeia a spus că se simte tot mai rău, iar bărbatul a scos-o la aer, pe brațe, într-un parc din apropiere și a sunat la 112. Medicii veniți cu ambulanța au găsit-o într-o stare extrem de gravă.

Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași: “Saturația de oxigen era de 20%, respirațiile erau agonice, tensiune nemăsurabilă. La ajungerea echipajului de Terapie Intensivă era în stop, s-a efectuat resuscitare, inițial, activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute, a ajuns în UPU Spital Sfântul Spiridon, testul antigen rapid era pozitiv pentru Covid.”

Pacienta, nevaccinată, a făcut și testul PCR, care a arătat același rezultat. Medicii de la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iași nu au mai putut s-o salveze.

Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași: “Soțul ne-a povestit că de 10 zile se tratează la domiciliu cu medicație antitermică, antiinflamatorie pentru gripă. Nu a apelat nici medicul de familie doamna respectivă, a considerat că e o simplă gripă.”

Sursa:www.impactnews24.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.