Ziarul Ukrainska Pravda arată că mai mulți oameni de afaceri importanți din țara vecină au părăsit deja Ucraina în ultimele zile. Unii dintre ei au organizat zboruri private și pentru 50 de persoane. 

20 de chartere și avioane private au plecat de la Kiev doar duminică, potrivit ziarului Ukrainska Pravda. Printre cei care au organizat zborurile se află, conform sursei citate, și cunoscuții Rinat Ahmetov și Boris Kolesnikov.

Politicianul Igor Abramovich, un cunoscut om de afaceri, implicat în domeniul construcțiilor, a organizat și el un zbor de 50 de persoane. 

Igor Abramovic (znaj.ua)

În avion s-au aflat, conform sursei citate, rude și parteneri de afaceri ai lui Abramovich, care e membru al partidului pro-rus Pentru Viață.

Destinația avionului a fost Viena.

În același timp, unul dintre avioanele lui Rinat Ahmetov, patronul lui Șahtior Donețk, a plecat duminică de la Kiev. Totuși, conform Surselor publicației Ukrainska Pravda, Ahmetov ar fi plecat încă de pe 30 ianuarie la Zurich.

Rinat Ahmetov (foto realtribune.ru)

În aceeași zi a părăsit țara și Viktor Pinciuk, miliardar căsătorit cu fiica fostului președinte ucrainean Leonid Kucima.

Viktor Pinciuk (foto wikimedia.org)

Vadim Novinski, om de afaceri ucrainean născut în Rusia, proprietar al unui holding metalurgic, a plecat pe 10 februarie din țară la bordul unui zbor Kiev – Munchen.

Mașina lui Yaroslavski, accident în ziua plecării

În aceeași zi, Oleksandr Yaroslavski ar fi plecat la Londra. Vestea s-a răspândit rapid, pentru că, în aceeași zi, la fața locului unui accident mortal, fără autor cunoscut, au fost găsite numerele de înmatriculare ale unei mașini deținute de miliardar.

Oleksandr Yaroslavski (foto wikimedia.org)

Yaroslavski e fostul patron de la Metalist Harkiv, echipă ucraineană de fotbal, având afaceri bancare și în domeniul metalurgiei.

Numele care au plecat în weekendul acesta sunt Andrei Stavnițer (afaceri în domeniul transporturilor), Vadim Nesterenko, politician, Vadim Stoliar, politician pro-rus și afacerist, dar și Vasil Hmelnițki, antreprenor în domeniul infrastructurii și energiei regenerabile. 

Vadim Stoliar (foto wikimedia.org)

Oficiul de PR al primului a menționat că e plecat într-o călătorie de afaceri și se va întoarce în Ucraina „zilele viitoare”.

Companiile aeriene, sfătuite să evite zborul deasupra apelor Mării Negre

Serviciul public ucrainean de trafic aerian a sfătuit, duminică, companiile aeriene să evite să zboare deasupra apelor deschise ale Mării Negre, de luni până sâmbătă, în contextul în care peste 30 de nave rusești au început exerciţii de antrenament în apropierea Peninsulei Crimeea, ca parte a unor exerciţii navale mai ample, informează agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Potrivit aceleiași surse, spaţiul aerian deasupra teritoriului Ucrainei a rămas deschis.

Un oficial ucrainean de rang înalt declarase anterior că nu vede rostul închiderii spaţiului său aerian ca răspuns la acumularea de trupe de către Moscova, în timp ce compania aeriană olandeză KLM a anunţat că nu va mai zbura spre Ucraina.

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.