Compania farmaceutică americană Pfizer a îmbunătățit estimările privind veniturile din vânzările de vaccin anti-Covid-19 pe care l-au dezvoltat împreună cu compania germană de biotehnologie BioNTech din acest an la 36 de miliarde de dolari, cu o creștere de 7,5%.

Potrivit declarației companiei, veniturile Pfizer în al treilea trimestru al acestui an au crescut cu 134% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 24,1 miliarde de dolari.

Vânzările nete ale companiei în aceeași perioadă a anului trecut au fost de 10,3 miliarde de dolari.

În timp ce veniturile Pfizer din vânzările de vaccinuri au însumat 14,6 miliarde de dolari în al treilea trimestru al acestui an, veniturile din vânzările vaccinului anti-Covid-19 au fost de 13 miliarde de dolari.

Compania a anunțat că estimează să obțină un venit de aproximativ 36 de miliarde de dolari din vânzările de vaccin anti-Covid-19 dezvoltat în cooperare cu compania germană de biotehnologie BioNTech în acest an.

În luna iulie Pfizer anunțase că se așteaptă ca vânzările de vaccin anti-Covid-19 să genereze un venit de 33,5 miliarde de dolari în anul 2021.

Compania a menționat că 2,3 miliarde de doze de vaccin urmează să fie livrate în acest an.

Profitul net al Pfizer a crescut, de asemenea, la 8,2 miliarde de dolari în al treilea trimestru al acestui an. Profitul net al companiei în aceeași perioadă a anului trecut a fost de 1,5 miliarde de dolari.

Sursa:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2021/11/03/pfizer-a-imbunatatit-estimarile-privind-veniturile-din-vanzarile-de-vaccin-anti-covid-19-1728345

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.