• CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat vineri pentru CNBC că, în ciuda datelor promiţătoare ale companiei despre un tratament antiviral administrat oral, vaccinurile sunt încă importante în lupta împotriva virusului.
  • „Faptul că avem un tratament nu este un motiv pentru a nu face vaccinul”, a spus Bourla.
  • „Este nevoie de doze de rapel pentru că fără ele nu vom scăpa niciodată de acest cerc vicios al bolii”, a adăugat el.

Pfizer a anunţat astăzi că medicamentul său antiviral pentru tratarea COVID-19 s-a dovedit a fi foarte eficient în prevenirea îmbolnăvirilor grave în rândul persoanelor cu risc care au primit medicamentul la scurt timp după ce au avut simptomele.

Pastilele antivirale sunt „pentru persoanele bolnave, scopul principal este de a preveni îmbolnăvirea oamenilor”, a spus Bourla. Aici intervin dozele de rapel ale vaccinului, a precizat CEO-ul Pfizer.

Medicamentul Pfizer, care va fi vândut sub denumirea comercială Paxlovid, a redus riscul de spitalizare sau deces cu 89% când a fost administrat în primele 3 zile de la debutul simptomelor.

Pfizer a declarat că o comisie independentă de experţi care a monitorizat studiul clinic a recomandat ca cercetarea să fie oprită mai devreme, deoarece beneficiile medicamentului pentru pacienţi s-au dovedit convingătoare. Compania a precizat că intenţionează să prezinte datele cât mai curând posibil la Food and Drug Administration pentru a obţine autorizaţia în Statele Unite.
 

Sursa:www.mediafax.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.