Europarlamentarul Rareș Bogdan a cerut Comisiei Europene să ia măsuri concrete în ceea ce privește siguranța transportatorilor, în contextul în care mai mulți șoferi de TIR s-au plâns că grupuri organizate au ajuns să atace camioanele pe autostrăzi.

Rareș Bogdan cere măsuri pentru oprirea atacurilor asupra șoferilor de TIR: E obligatoriu să creștem siguranța

Rareș Bogdan a cerut Comisiei Europene să ia măsuri cu privire la siguranța șoferilor de TIR, dând de exemplu tragicul eveniment în care Mihai Spătaru a fost omorât cu o sabie.

Europarlamentarul a precizat că peste 25.000 de cetățeni îngrijorați de acest aspect au semnat o petiție privind siguranța șoferilor, aceasta transformându-se în rezoluție.

„Mai mult de 25.000 de cetățeni europeni îngrijorați au semnat o petiție privind siguranța șoferilor de camioane și mă bucur că inițiativa lor s-a transformat în rezoluție. În această vară a avut o explozie a cazurilor de atacuri asupra șoferilor de camioane, unde dintre victime fiind români. Știrea uciderii, cu sabia, a lui Mihai Spătaru, un șofer de camion de 39 de ani atacat într-o parcare din Franța, a înconjurat planeta. Transportatorii s-au plâns că grupuri organizate au ajuns să atace camioanele pe autostrăzi.”, spune Rareș Bogdan.

Comisia Europeană trebuie să ia măsuri concrete

De asemenea, Rareș Bogdan a spus că CE trebuie să ia măsuri concrete în acest sens și că oprească asasinatele, subliniind că este inadmisibil ca în anul 2021 să existe astfel de evenimente neplăcute, uneori tragice, în locuri presupune sigure.

„Mai mult de 25.000 de cetățeni europeni îngrijorați au semnat o petiție privind siguranța șoferilor de camioane și mă bucur că inițiativa lor s-a transformat în rezoluție. În această vară a avut o explozie a cazurilor de atacuri asupra șoferilor de camioane, unde dintre victime fiind români. Știrea uciderii, cu sabia, a lui Mihai Spătaru, un șofer de camion de 39 de ani atacat într-o parcare din Franța, a înconjurat planeta. Transportatorii s-au plâns că grupuri organizate au ajuns să atace camioanele pe autostrăzi.”, a mai adăugat acesta.

Cu ce măsuri vine Rareș Bogdan

Într-o altă ordine de idei, Rareș Bogdan a prezentat și ce măsuri ar putea fi luate pentru ca aceste jafuri să nu mai aibă loc. Europarlamentarul spune că trebuie să existe un sistem de reacție imediată în situația unui atac de acest fel, precizând, totodată, că trebuie protocoale clare și eficiente.

În plus, acesta spune că nu este rău nici dacă ar exista patrule de poliție în zonele adiacente, iar camere de supraveghere să nu mai fie de decor.

„Se impun mecanisme în baza cărora, în situația unui atac împotriva unui șofer sau a unui camion săvârșit pe teritoriul unui stat, să se activeze un sistem de reacție imediată. Cu alte cuvinte, trebuie protocoale clare, eficiente și ușor de aplicat, nu o birocrație care lasă oamenii la cheremul unor infractori. Un șofer de camion care este victima unui grup infracțional organizat nu trebuie să devină și victima lipsei de proceduri. Poate n-ar fi rău să existe inclusiv patrule în zonele adiacente, iar camerele de filmare chiar să funcționeze, nu să fie de decor”, a adăugat Rareș Bogdan.

Sursa:www.capital.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.