Un nou record zilnic de administrare a vaccinurilor împotriva COVID-19 a fost stabilit miercuri, 15 decembrie, în Germania, pe măsură ce noua tulpină a coronavirusului, Omicron, începe să prindă rădăcini pe continent, relatează DPA.

Datele publicate de Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor arată că, în ultimele 24 de ore, au fost făcute 1,496 milioane de doze. Acest număr include aproape 1,3 milioane de doze booster și 97.400 de vaccinări cu prima doză. Recordul anterior fusese înregistrat pe 9 iunie, când au fost administrate 1,43 milioane de doze.

În total, 70% din populația Germaniei este considerată în prezent complet vaccinată. Rata de vaccinare a Germaniei a rămas în urma celei înregistrate în mai multe țări din Europa de Vest. Landurile est-germane, în special, au o rată mai mică de vaccinare decât media națională. Potrivit cifrelor oficiale, cel puțin 58,2 milioane de oameni din Germania au primit, până în prezent, o a doua doză de vaccin. Cel puțin 22,9 milioane de germani (27,6% din populație) au primit și doza suplimentară de rapel (doza booster). Deși ratele de infectare au scăzut de la nivelurile record atinse recent, acestea rămân în continuare ridicate comparativ cu cele înregistrate de Germania în cea mai mare parte a pandemiei. Experții avertizează, însă, că situația s-ar putea agrava în curând, având în vedere răspândirea tulpinii Omicron. O lege adoptată de Bundestagul german pe 10 decembrie îi obligă pe angajații din sistemul sanitar să se vaccineze anti-COVID-19, cu schema completă, până cel târziu pe 15 martie 2022. Altfel, aceștia riscă să nu mai poată să-și practice meseria. De altfel, Germania ar putea introduce vaccinarea obligatorie a întregii populații începând de anul viitor. Cancelarul Olaf Scholz s-a pronunțat în favoarea acestei măsuri care, dacă va fi adoptată de Parlament, va intra în vigoare în februarie sau martie 2022. Până joi, 16 decembrie, Germania a raportat 102 cazuri de infectare cu varianta Omicron. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a anunțat, săptămâna aceasta, că este de așteptat ca tulpina să devină dominantă în Europa în primele două luni ale anului 2022.

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.