Verificarea unui ansamblu de vehicule a condus la descoperirea unor bunuri de valoare care ar fi putut proveni din fapte ilegale. Poliția de frontieră din Lindau investighează acum presupusa ascundere a bunurilor obținute ilegal, informează publicația Agrar Heute, care preia postarea de pe Instagram a Poliției din Lindau.

Luni seară, polițiștii federali au verificat un ansamblu de vehicule înmatriculate în România, un autoturism și o platformă pe care era încărcat cu un tractor de epocă. Controlul a avut loc pe autostrada A96, în zona Lindau, la intrarea în Germania din Austria. În timpul percheziției autoturismului, polițiștii au dat peste diverse articole cosmetice și de îngrijire personală în cantități mari, în mai multe geamantane. Potrivit propriilor declarații, șoferul în vârstă de 38 de ani a primit articolele în Elveția, pentru a le livra în România.

Din cauza suspiciunii de fraudă fiscală, autoritățile vamale germane au fost chemate de polițiști. Pentru a calcula obligația fiscală, funcționarii vamali au inventariat articolele cu o valoare totală de aproximativ 25.000 de euro. Șoferul nu a putut face dovada provenienței tractorului de epocă, marca Bührer, în stare foarte bună, și a obiectelor de îngrijire, dintre care unele aveau dispozitivele antifurt îndepărtate. Întrucât nu se poate exclude faptul că bunurile proveneau din fapte ilegale în Elveția, au fost sesizați și anchetatorii de frontieră din Lindau, care au deschis un dosar penal pentru ascundere de bunuri obținute ilegal. Aceștia au confiscat și parfumurile și tractorul de epocă.

Inspectoratul Poliției de Frontieră Lindau face acum cercetări transnaționale pentru a clarifica proveniența presupuselor bunuri furate.

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.