Odată cu venirea lunii noiembrie, frigul începe să-și facă simțită prezența. Când vor scădea temperaturile în România. Un val polar trece prin țara noastră. Reprezentanții Agenției Naționale de Meteorologie tocmai au făcut anunțul oficial.

Când se răcește vremea în România

Luna lui Brumar aduce răciri considerabile în România, iar temperaturile încep drastic să scadă. Valorile termice în luna noiembrie vor fi potrivite sau chiar mai mici decât cele obișnuite acestei perioade din an.

În ceea ce privește cum va fi vremea în următoarele săptămâni în România, meteorologul Elena Mateescu a specificat faptul că primele zile din noiembrie vor fi plăcute, cu temperaturi moderate și mai ridicate decâte cele obișnuite pentru anotimpul ploios.

Pe de altă parte, vremea se va răci pe la jumătatea lui Brumar, atunci când valorile termice vor scădea chiar și până la 0 grade în regiunile centrale ale țării. La munte, turiștii se vor putea bucura de ninsori în zonele montane joase.

„Primele zile din noiembrie vom avea temperaturi peste mediile multianuale, cu temperaturi chiar şi de 22 de grade în sudul României. În a doua săptămână de noiembrie este aşteptat un nou val de frig, fiind posibile minime sub 0 grade în centrul ţării şi posibil chiar ninsori în zonele de munte mai joase”, a declarat meteorologul Elena Mateescu la România TV.

Un val de aer polar se apropie de România, iar conform datelor publicate de către experții în meteorologie, vremea se răcește începând de vineri, 5 noiembrie. Cu alte cuvinte, din a doua săptămână a lunii noiembrie, românii se pot aștepta la condiții de ploi, vânt puternic, ceață și temperaturi scăzute în special în centrul României.

Vremea în săptămâna 1 – 8 noiembrie

La munte, în perioada 4-5 noiembrie, temperaturile maxime va atinge 14 – 15 grade, în timp ce minimele vor scădea până la 5 grade Celsius. Vremea se va răci în weekend-ul 6 – 7 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade. Va ploua mai mult în regiunile de vest și nord-vest.

Vremea în săptămâna 8 – 15 noiembrie

Valorile termice din această perioadă vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, mai ales în zonele montane. Va ploua puțin la nivelul întregii țări, în special în regiunile de sud-vest.

Vremea în săptămâna 15 – 22 noiembrie

Temperaturile medii ale aerului încep să scadă în toate zonele României, lucru perfect normal pentru jumătatea lunii noiembrie. Cantitatea de precipitații înregistrată la nivel național va fi una scăzută.

Vremea în săptămâna 22 – 29 noiembrie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Va ploua mai mult decât ar fi normal pentru sfârșitul lunii noiembrie, înregistrându-se cantități consistente de precipitații la nivelul întregii țări.

Sursa:https://playtech.ro/stiri/romania-lovita-de-un-val-de-aer-polar-cand-se-strica-vremea-directorul-anm-a-facut-anuntul-419610