Un cetățean român (52 de ani), din Graz, Austria, a primit ilegal prestații sociale între august și decembrie 2020. În plus, bărbatul a subînchiriat în mod ilegal apartamentul închiriat altor două persoane. Cu toate acestea, nu a plătit chiria apartamentului.

Criminaliștii de la Fremden-Grenzpolizei-Paulustor (SOLBE) au efectuat investigațiile necesare începând din iulie 2021. Pe baza unui raport al Serviciului Public de Ocupare a Forței de Muncă (AMS), polițiștii au stabilit că suspectul primea ilegal ajutoare de șomaj, pretinzând că are reședința principală în Graz.

În perioada mai 2020 – martie 2021, acesta a subînchiriat apartamentul său închiriat la doi cetățeni români, o femeie (30 de ani) și un bărbat (39 de ani). Pe lângă subînchirierea ilegală, suspectul nu a plătit chiria pentru acest apartament. Pagubele se ridică la peste zece mii de euro. Bărbatul de 52 de ani va fi reclamat la procuratura din Graz.

O altă româncă din Austria este acuzată că a înșelat încrederea familiei pentru care lucra.

Austria. Îngrijitoare româncă, acuzată de familia pensionarei de care avea grijă

O familie din Apetlon din Austria ridică acuzații grave împotriva unei îngrijitoare românce. Despre femeie se spune că nu a făcut nimic când pensionara de care avea grijă, în vârstă de 93 de ani a căzut în apartament în prezența ei. De asemenea, familia spune că nu a anunțat pe nimeni, astfel bătrâna a avut un sfârșit tragic, a murit după câteva ore.

Conform precizărilor nepoatei, bunica ei ar fi căzut în timpul nopții. Îngrijitoarea româncă se afla în apartament în acel moment.

Pentru că bunica nu a răspuns la telefon ca în fiecare dimineață, unchiul ei a insistat cu telefoanele și în cele din urmă românca ar fi răspuns și i-ar fi spus că „bunica e pe jos”.

Familia a mers imediat în casa pensionarei și a găsit-o la pământ, iar îngrijitoarea româncă stătea la câțiva metri distanță.

„Bunica a scâncit și era deshidratată”, spune nepoata. Întrebată de ce nu a ajutat-o, românca a spus: „Nu vrea nimic”. Familia a sunat la salvare și a luat-o pe pensionară la spital. Când bătrâna a fost adusă acasă mai târziu, era încă lovită. Îngrijitoarea româncă a fost retrasă de agenție în aceeași zi la solicitarea familiei. Pensionara a murit în noaptea următoare.

Bătrâna de 93 de ani a fost nemulțumită de româncă, care nu a reacționat când a fost chemată. „Bunica nu mai era mobilă, dar în deplinătatea facultăților mentale”, spune nepoata.

Nu s-a făcut nicio plângere pentru că familia nu a dorit ca victimei să i se facă autopsie.

„Ceva de genul acesta nu trebuie să se mai întâmple niciodată. Nu vrem ca altcineva să treacă prin așa ceva”, a spus nepoata.

Sursa:www.stiridiaspora.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.