Comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zaluzhni, a promis că va aranja iadul pentru Rusia în cazul unei invazii a teritoriului ucrainean.

Ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, şi comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zaluzhni , au făcut un apel comun către poporul ucrainean   pe site-ul Ministerului Apărării.

„Armata şi voluntarii au reuşit să supravieţuiască în 2014, când „fratele” ne-a înfipt un cuţit în spate. Pe atunci, mulţi nu erau pregătiţi din punct de vedere psihologic să reziste celui cu care s-au aşezat până mai ieri la aceeaşi masă. Acum situaţia este destul de diferită. Kremlinul ştie acest lucru cu siguranţă, iar acesta este un element important de descurajare. Astăzi avem cea mai puternică armată din Ucraina din ultimii 15 ani şi cea mai puternică armată din Europa, armata noastră este condusă de generali şi ofiţeri militari. Ilovaisk, Debalţeve şi-a lăsat cicatrici în inimă, dar şi-a temperat voinţa. Apărarea eroică a aeroporturilor din Doneţk şi Lugansk, apărarea zilnică a zeci de aşezări – de la Staniţa Luganska la Şirokino – au făcut moralul neclintit. Toţi cei care s-au uitat vreodată în ochii soldaţilor noştri sunt siguri că nu se va repeta 2014, agresorul nu va lua Kievul, Odesa, Harkov sau orice alt oraş.”, a spus ministrul apărării al Ucrainei Oleksii Reznikov.

„420 de mii de soldaţi ucraineni şi fiecare comandant fără excepţie s-au uitat în ochii morţii. Comandanţii de grupă, comandanţii de brigăzi, batalioane şi companii sunt specialişti în domeniul lor şi patrioţi. Nu vom renunţa la nicio bucată de pământ ucrainean!”, – a adăugat comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, general-locotenent Valeri Zaluzhni.

Ministrul Apărării, la rândul său, a remarcat că aceasta nu este prima dată în ultimele şase luni când s-au auzit „anunţuri” despre începerea unei invazii ruseşti pe scară largă şi ar trebui luate ca o modalitate suplimentară de distrugere a intenţiilor inamicului, informează zn.ua.

„Vă asigur că Forţele Armate ale Ucrainei sunt gata să riposteze . Am întărit apărarea Kievului. Prin urmare, suntem pregătiţi să întâlnim duşmani nu cu flori, ci cu rachete Stingers, Javelins şi NLAW. Bun venit în iad! ”, a declarat comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, general-locotenent Valeri Zaluzhni.

„Ce e de făcut acum? Păstraţi calmul, sprijiniţi Forţele Armate şi diplomaţii. Calmul acum că este principala armă care ne poate oferi o bază de încredere pentru apărare . A continua o viaţă normală, a munci înseamnă a asigura o activitate economică normală, şi de aici şi capacitatea Forţelor Armate de a apăra ţara atât cât şi cât este necesar. Păstrează-ţi calmul şi fă ceea ce depinde de tine la nivelul tău, astfel încât să devenim mai puternici împreună ”, a fost apelul lui Aleksei Reznikov.

Pe fondul informaţiilor despre un posibil atac rusesc „în următoarele zile” reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko, a îndemnat cetăţenii să rămână calmi şi să se consolideze.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că panica  este cel mai bun prieten pentru inamicii Ucrainei . În opinia sa, acum se discută prea mult în domeniul informaţional despre posibila invazie rusă a Ucrainei. Totodată, preşedintele nu a exclus posibilele riscuri, menţionând că partea ucraineană le cunoaşte bine. „Dacă dumneavoastră sau orice persoană aveţi informaţii suplimentare despre invazia 100% a Ucrainei de către Rusia, începând cu data de 16, vă rugăm să ne oferiţi aceste informaţii”, a spus Zelenski.

SUA i-au avertizat pe aliaţii din Europa că se tem de un atac rusesc din 16 februarie asupra Ucrainei . CIA, împreună cu Pentagonul, au informat vineri guvernul federal german şi alte state NATO că noi informaţii au ridicat temeri că un atac asupra Ucrainei ar putea fi efectuat încă de miercurea viitoare. 

Sursa:www.adevărul.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.