Un șofer român a fost grav rănit în Germania, după ce a fost implicat într-un accident rutier pe A7. Tânărul a fost scos din cabina distrusă a microbuzului său de un șofer ucrainean. 

Accident grav în Germania, în urma căruia a fost rănit un șofer român. Potrivit Centrului de control Hersfeld-Rotenburg (Hessa), coliziunea între un microbuz de marfă și un camion s-a petrecut în seara zilei de marți, 15 februarie. Accidentul s-a produs între intersecția Niederaula și zona de servicii Grossenmoor.

Românul a intrat în spatele unui camion înmatriculat în Polonia

În jurul orei 19.45, microbuzul de marfă condus de un român de 33 de ani rula pe autostrada A7 în direcția sud. La un moment dat, între joncțiunea Niederaula și benzinăria și zona de servicii Grossenmoor, aproape fără a frâna, microbuzul s-a izbit violent de un camion înmatriculat în Polonia. Motivele pentru care românul nu a redus viteza la timp sunt deocamdată necunoscute.

„Șoferul microbuzului a fost rănit grav, însă viața sa nu e în pericol”, a precizat seara un purtător de cuvânt al poliției.

Șoferul camionului, un ucrainean în vârstă de 55 de ani, l-a scos pe românul grav rănit din cabina total distrusă și i-a acordat primul ajutor până la sosirea salvatorilor. Tânărul a fost dus la un spital din apropiere cu răni grave, dar care nu-i pun viața în pericol.

Camionul polonez a suferit pagube materiale relativ mici. De asemenea, șoferul acestuia nu a fost rănit.

Pe durata operațiunilor de salvare, banda din dreapta a fost închisă aproximativ 2 ore de către polițiști. Cu toate acestea, din cauza volumului redus al traficului, nu au existat întreruperi.

Daunele materiale se ridică la aproximativ 20.000 de euro, mai scrie sursa citată. 

Ieri, un român în vârstă de 24 de ani a provocat un accident grav în Austria

Un român în vârstă de 24 de ani a provocat un accident grav în Austria. Incidentul s-a petrecut ieri seara, în jurul orei 19.00, pe Hallerstrase din Innsbruck. O mașină a căzut în râul Inn, iar un bărbat a fost rănit. Pompierii au recuperat cu greu mașina de pe albia râului. 

Marți seara, un cetățean român, de 24 de ani, care locuiește în Innsbruck, și-a condus mașina spre vest, pe Hallerstrasse. În spate lui se afla un șofer britanic, de 58 de ani, care locuia la Innsbruck.

Potrivit polițiștilor, tânărul român, de 24 de ani, la un moment s-a deplasat dreapta fără a semnaliza. Ciocnirea celor două mașini s-a produs în unghi drept, provocând rotirea ambelor vehicule.

Vehiculul bărbatului de 58 de ani a fost aruncat peste banda din sensul opus și catapultat mai departe peste trotuar, iar de acolo în tufișuri. În cele din urmă, mașina s-a oprit pe albia râului Inn, scrie tirol.orf.at.

Pompierii profesioniști din Innsbruck au recuperat, cu greu, mașina accidentată din albia râului Inn. Din automobil a fost scos și șoferul rănit.

Al doilea vehicul implicat în accident a fost, de asemenea, aruncat pe banda din sensul opus, unde s-a oprit. Primii, la fața locului, au ajuns medicii și pompierii, care l-au salvat pe șoferul din din mașina, care a ajuns în albia râului Ihh. Bărbatul a primit ajutor medical la fața locului, apoi a fost transportat la spital. Ambilor șoferi li s-a făcut câte un test de alcoolemie, care au fost negative. Hallerstrasse a fost redeschisă circulației la ora 20:26.

Sursa:www.stiridiaspora.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.