Ofițerii vamali au confiscat mai mult de o tonă de polen de canabis în Saran (Loiret) într-un camion spaniol condus de un român care transporta chipsuri, a anunțat luni ministrul adjunct al Conturilor Publice, Olivier Dussopt, relatează cotidianul regional La Provance.

În total, 1.052 de kilograme de polen de canabis, „reprezentând o valoare totală de 10,5 milioane de euro”, dacă ar fi fost comercializat, au fost confiscate pe 2 decembrie de brigada vamală din Bourges. Prin deschiderea remorcii camionului „parcat în parcul de afaceri Pôle 45 din Saran (…), vameșii descoperă o încărcătură formată din cutii cu pachete de chipsuri”, a explicat ministrul vamal. „Verificarea fizică amănunțită a acestuia din urmă identifică rapid prezența mărfurilor frauduloase: polen de canabis ambalat în saci de pânză sintetică”, se arată în comunicat.

Șoferul a fost apoi predat Direcției Teritoriale a poliției judiciare din Orléans. Bărbatul, de naționalitate română și în vârstă de 44 de ani, nu avea antecedente pe teritoriul francez. După 72 de ore în custodia poliției, el a fost eliberat și urmează să se prezinte pe 19 ianuarie la audieri. Șoferul, care locuiește în Spania, mergea în Olanda. Olivier Dussopt i-a felicitat pe vameși pentru „această importantă captură de droguri”.

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.