Un șofer român de TIR a fost căutat trei zile de scafandri în apele portului Anvers, unde s-a presupus că s-a înecat, după ce a căzut cu camionul de pe chei. Poliția a aflat sâmbătă după-amiază că el trăiește, scrie site-ul radiodifuziunii flamande VRT.

În Waaslandhafen, parte a portului Anvers din zona municipiului Beveren, un camion a căzut de pe cheu în apă săptămâna trecută, miercuri seara. Atunci s-a bănuit că două persoane ar fi putut fi ucise. Între timp, căutările pentru posibile victime s-au încheiat.

Polițiștii sunt acum siguri că în accidentul cu camionul a fost implicată o singură persoană, un șofer de camion din România. Când scafandrii au localizat epava camionului la o adâncime de 18 metri, cabina șoferului era deschisă și goală.

Se credea că șoferul a putut să se salveze din vehiculul care se scufunda. Iar căutările scafandrilor păreau să confirme această ipoteză, trei zile aceștia nereușind să dea de vreun cadavru sub apă.

Între timp, camionul a fost recuperat și adus la țărm. Iar sâmbătă de dimineață s-a aflat că în cursul zilei de vineri bărbatul a fost văzut și a luat legătura cu familia și angajatorul lui. Românul nu se prezentase însă în fața autorităților până în weekend.

Pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere s-a putut stabili că accidentul s-a petrecut miercuri seara chiar înainte de ora 20.00. Totuși, nu a fost observat decât la ora 3 dimineața. O echipă de securitate a observat un camion pornit și o remorcă parcate pe partea laterală a docului. Dar nu era nici urmă de șofer. Atunci au fost vizionate imaginile surprinse de camera de supraveghere.

Acestea au arătat cum șoferul român a sosit cu o remorcă pe care avea două capete tractor noi. Camera l-a înregistrat pe șofer urcându-se în camionul din spate pentru a-l da jos de pe platformă, cu spatele.

Se vede apoi cum manevra a fost efectuată greșit și camionul a ajuns în apa docului. Cabina s-a scufundat aproape imediat pe fundul docului Verrebroek.

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.