Trei persoane au murit într-un accident pe A3 în fața tunelului Bözberg, în noiembrie 2019, după ce mașina lor a fost lovită în plin de un Porsche Cayenne condus de un bărbat care a vrut să se sinucidă. El e judecat acum și a depus mărturie despre ziua tragediei, relatează 20min.ch.

Un muntenegrean în vârstă de 47 de ani a ucis o întreagă familie în urmă cu doi ani, când a intrat cu bolidul de lux direct în mașina din fața lui, pe autostradă, încercând să-și ia viața. „Îmi pare rău că oamenii au murit. Nu voi putea niciodată să mă iert, atât timp cât voi trăi. Aș fi preferat să mor eu”, a spus bărbatul care, culmea, chiar asta și-a dorit la momentul impactului. Procurorul care a anchetat accidentul crede că gestul bărbatului a fost deliberat și știa că vor muri și alți oameni: „Era clar că, dacă se sinucidea acolo, ar fi provocat moartea unor terți. Pe șantierul deschis în acea zonă erau muncitori. Era trafic pe banda din dreapta. El știa că oamenii vor muri.” Imediat după impact, bărbatul a coborât complet nevătămat de la volanul mașinii sale și a luat-o la fugă traversând autostrada printre mașinile care treceau în viteză, pe celălalt sens. A fost reținut la scurtă vreme, pe marginea șoselei. Din păcate, nu se știe ce i-a trecut prin minte acuzatului, înainte de faptă. „Ceea ce știm este că imediat înainte de a comite crima, i-a spus soției sale la telefon că vrea să se sinucidă. Nu există nicio îndoială în acest sens, deoarece ea a contactat apoi poliția din acest motiv”. Scrisoarea de 21 de pagini găsită de soție a fost și o scrisoare de adio, chiar dacă bărbatul nu vrea să recunoască acest lucru acum.

Modul în care s-a produs accidentul și ce voia să facă bărbatul a fost explicat de avocatul apărării: „Dacă ar fi conștientizat ce face, acesta ar fi încetinit. Învinuitul și-a continuat călătoria necontrolat. Până la sfârșit, a vrut să ajungă la oprirea tampon și să se sinucidă”. Practic, el a accelerat pe banda de viteză a autostrăzii, care la intrare în tunel se bloca într-un semnal de ocolire pus de oamenii care munceau pe autostradă, dar când s-a apropiat de acel loc a tras dreapta de volan, a intrat pe cealaltă bandă și a lovit mașina victimelor: „Trecerea pe banda dreaptă a fost un reflex de supraviețuire și nu o decizie conștientă”, a susținut avocatul. El cere să fie găsit vinovat clientul său de omucidere multiplă din neglijență și încălcarea regulilor de circulație și o pedeapsă de 20 de luni de închisoare cu suspendare. Rudele victimelor, doi soți și ginerele lor, au fost indignate de cererea avocatului. „Acuzatul a fost șoferul iadului care a distrus această familie”, a spus avocatul familiei victimelor. Procurorul a cerut o pedeapsă de închisoare cu executare de 7 ani și apoi 10 ani interdicția de a reveni în Elveția.

Procesul continuă și e așteptată o sentință până la finalul săptămânii.
Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.