Sorin Grindeanu, liderul PSD care conduce negocierile pe programul de guvernare din partea social-democraților, a declarat, luni după-amiază, că nu s-a ajuns la un consens cu PNL în privința domeniilor Muncă și Finanțe și că, spre deosebire de premierul interimar Florin Cîțu ”nu vrea să dea declarații până nu se ajunge la consens”: ”Dacă se va ajunge la un consens”, a mai adăugat fostul premier PSD.

Grindeanu a mai spus că, din punctul de vedere al social-democraților, statul trebuie să intervină pentru a ajuta cetățenii în momentele dificile din punct de vedere economic, cum este cazul de față. Liderul PSD a amintit de inflația ridicată și de faptul că este nevoie de un guvern cu puteri deplin cât mai repede.

Sorin Grindeanu a declarat că important este să se ajungă la un consens pe domeniile încă deschise cu PNL pentru că, apoi, stabilirea calendarului va fi făcută rapid:

  • ”Se pot găsi soluții și pentru domeniile care au rămas închise. Spre deosebire de domnul Cîțu nu dau declarații până nu ajungem la consens. Dacă se ajunge, facem declarații după aceea. Dacă se ajunge la consens. Noi am propus în urmă cu două săptămâni să fie o formă rotativă de la vicepreședinți și, pe rând, să preia vicepreședinții rolul de președinte interimar pentru 2 săptămâni. Colegii de la USR n-au fost de acord. Așa cum știți, negocierile nu sunt finalizate și unele dintre ele continuă chiar în acest moment. În momentul în care se va ajunge la un punct de vedere comun vă vom transmite. Nu s-a bătut palma. Eu cred că e nevoie destul de rapid de un guvern cu drepturi depline. Acest calendar mai rapid e legat de închiderea acestor negocieri. În momentul în care se vor închide calendarul va putea fi făcut rapid. Eu am condus grupul de lucru legat de programul de guvernare. Cred că v-au declarat colegii mei ieri că nu s-au închis capitolele de Muncă și Finanțe. În momentul în care te afli într-o situație grea pentru cetățeni statul trebuie să vină să ajute cetățenii. Pentru a putea face acele lucruri noi am venit și cu propuneri. Acele propuneri se află în continuare pe masa discuțiilor”, a declarat Sorin Grindeanu, luni după-amiază, în timpul negocierilor dintre PSD și PNL.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Sursa: http://www.g4media.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.