Moartea unei tinere de doar 21 de ani, studentă la Facultatea de Medicină, este anchetată la Spitalul de Urgență din Galați.

Rudele acuză medicii că i-ar fi pus de două ori un diagnostic greșit și au operat-o târziu, abia după ce le-au arătat o fotografie cu o infecție pe care o avea fata.

Intervenția a fost întârziată și, pentru că la un moment dat, copleșită de informațiile contradictorii primite, mama tinerei s-a certat cu chirurgul și a luat fata acasă.

Mihaela avea 21 de ani și urma, în același timp, cursurile Facultății de Medicină și ale Școlii Postliceale de Asistente. Prima dată a ajuns la Spitalul de Urgență din Galați acum aproape trei săptămâni, cu dureri de spate. Mama ei spune că a fost preluată de un neurochirurg, care i-ar fi pus diagnosticul după un consult superficial.

Carmen Anghele, mama tinerei: “Un diagnostic greșit, deci subliniez, greșit, adică lombosciatică, fără să se apropie de ea. Pur și simplu a întrebat-o, ea i-a spus că “mă doare spatele”, “da, lombosciatică.

Cu diagnosticul de lombosciatică, tânără a fost trimisă acasă ca să se trateze cu calmante, dar starea ei s-a agravat așa că, a doua zi, a revenit la spital. Medicul și-a menținut diagnosticul și i-a recomandat să facă un RMN. Apoi, după încă o zi, după ce, singură, fata a descoperit că are un abces perianal, a revenit a treia oară la spital.

Carmen Anghele, mama tinerei: Doamnele de acolo mi-au zis: “A, pentru o durere în spate veniți, iar?” Dar eu, facându-i o poză cu acest abces, i-am arătat la doamna doctor și, pe urmă, când a văzut atunci s-a schimbat la 180 de grade: “chemați repede chirurgul, că fata asta are abces și o să moară.

A urmat o decizie greșită a familiei Mihaelei care, în urma unor neînțelegeri cu chirurgul, a decis să o ia din nou pe tânără acasă. Abia ziua următoare fata a intrat în operație, la 3 zile de la prima vizită la medic, când a primit diagnosticul greșit de lombosciatică. Infecția i se răspândise în tot corpul, iar chirurgul i-a anunțat familia că are puține șanse de supraviețuire.

Luana Vlad, mătușa tinerei: “A zis să așteptăm și să facă Dumnezeu o minune, că el și-a făcut treaba.

Însă inima Mihaelei a încetat să mai bată. Părinții acuză și că, în spital, fiica lor s-ar fi infectat cu bacterii nosocomiale care i-au grăbit sfârșitul.

Carmen Anghele, mama tinerei: Duminică la 11 dimineața, analizelei ei erau bune. După operație deja analizele erau dezastruoase. Începând de a doua zi au început să îi apară: ba E-coli, ba Klebsiella. După aceea a apărut și zona zoster și i-au cedat și organele.

Familia Mihaelei i-a reclamat la conducerea spitalului pe medicii pe care îi consideră vinovați de moartea ei. Șefii unității sanitare fac verificări.

Doctorul care i-a pus tinerei diagnosticul greșit de lombosciatică nu a dorit să fie filmat și a transmis punctul lui de vedere prin purtătorul de cuvânt al spitalului.

Violeta Sapira, purtător de cuvânt Spitalul de Urgență Galați: “A beneficiat de toate îngrijirile medicale și investigațiile necesare.

Familia fetei urmează să sesize și Parchetul.

Sursa: http://www.stirileprotv.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.