Omul de afaceri Nicolae Badea a fost trimis în judecată joi de DNA într-un dosar de fraudare a fondurilor europene. DNA a emis un comunicat de presă, fără a-l menționa pe omul de afaceri, dar surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că este vorba despre Nicolae Badea, patronul Computerland și fost patron al clubului Dinamo. Numele lui Nicolae Badea apare și pe portalul Tribunalului București.

  • ”Nu am cunoștință ca pe numele meu să fie întocmit un act de trimitere în judecată. Ca atare nu pot să fac nici un fel de apreciere la întrebarea dvs”, a declarat pentru G4Media Nicolae Badea atunci când reporterul i-a cerut un punct de vedere legat de dosar.

DNA îl acuză pe Badea că, în calitate de reprezentant legal al unei asociații beneficiare a unui contract cu finanțare europeană, ar fi depus la Autoritatea de Management, în perioada ianuarie 2010 –octombrie 2013, mai multe documente false, pe baza cărora ar fi obținut pe nedrept suma de 206.089 lei. Sumele de bani ar fi fost obținute în cadrul proiectului „Crearea rețelei de dezvoltare rurală „CAIR” (Centre de Asistență și Informare Rurală).

Nicolae Badea este ginerele lui Ion Dincă (zis ”Dincă Te leagă”), fost prim-vicepremier în ultimul guvern comunist, deținător al mai multor poziții de forță în ierarhia de partid și de stat înainte de 1989. Dincă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru participare la reprimarea revoluției din 1989, dar a făcut doar cinci ani de închisoare.

Nicolae Badea a devenit după căderea comunismului unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din România. El a adus în țară francizele Pizza Hut și KFC, a înființat compania de IT Computerland, a condus clubul de fotbal Dinamo București. Potrivit Gazeta Sporturilor, Nicolae Badea este din nou implicat la Dinamo, echipă aflat într-o situație financiară critică.

Cea mai mare pondere din afacerile lui Nicolae Badea o au companiile din domeniul IT (Computerland, Alltrom, Unitech), cifra de afaceri a firmelor din această categorie depășind 500.000 de dolari. În această sumă este inclusă și participațiunea pe care o deține la operatorul de telefonie mobilă Orange România. Omul de afaceri este și dealer pentru România al producătorului de articole de îmbrăcăminte Benetton și al firmei de aparatură electronică JVC. Alături de alți oameni de afaceri din România, Nicolae Badea a demarat în anii ’90 investiții în domeniul imobiliar și în industria hotelieră, un exemplu în acest sens fiind lanțul hotelier Howard Johnson.

Sursa: http://www.g4media.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.