Într-un mesaj transmis luni conducerii PNL, ministrul interimar al muncii, Raluca Turcan, are cuvinte dure pentru liderul partidului, Florin Cîțu, și pentru echipa de negocieri cu PSD. „Președintele partidului a negociat doar pentru el”, scrie Turcan în documentul intrat în posesia Libertatea. La rândul său, europarlamentarul liberal Dan Motreanu i-a cerut lui Cîțu „un gest de onoare”.

Raluca Turcan îl acuză pe Florin Cîțu că nu a apărat interesele PNL la negocierile cu PSD. „Este puţin spus că s-a negociat în genunchi. Mandatul lui Florin Cîţu nu a fost decât un şir de minciuni, greșeli și jocuri personale. Aș spune că e de domeniul patologicului”, scrie fostul ministru al muncii.

Şi nu numai de minciuni, dar și de lipsa de responsabilitate! Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău şi-ți spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocaţii pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook.   

Mesajul transmis de Raluca Turcan Iată integral mesajul transmis de Raluca Turcan conducerii PNL înaintea ședinței în care urma să se voteze mandatul cu care se va merge la consultările de la Cotroceni : „Am decis să nu particip la această şedinţă, întrucât votul mi-a fost deja deturnat o dată, şi doresc să nu se mai întâmple lucrul acesta din nou. Doresc însă să cunoașteti părerea mea despre evenimentele în desfăşurare. Consider că echipa de negociere nu a purtat o negociere pentru PNL, ci a pregătit o garnitură şi o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL către PSD. În primul rând s-a plecat la drum cu o minciună. Și un vot manipulat ordinar. Nu, nu mă refer la congres, ci la votul pentru a încerca negocieri și cu unii, și cu alţii. Votul meu și al altora a fost folosit doar pentru a negocia cu PSD. Și doar în folosul unui grup extrem de restrâns.

A fost o fraudă asupra votului colegilor. Din tot ce am citit în presă, nu am văzut nicio idee politică, de viziune, de la negociatorii partidului pe care să o vedem transpusă în avantajul politic al PNL! PSD-ul v-a dat în fiecare zi teme la care voi reacţionaţi. Este puţin spus că s-a negociat în genunchi. Mandatul lui Florin Cîţu nu a fost decât un şir de minciuni, greșeli și jocuri personale. Aș spune că e de domeniul patologicului.    Florin, îți imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toți se prind, îţi garantez. NIMIC din ce ai spus până acum tu, preşedintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un șir de minciuni.

Şi nu numai de minciuni, dar și de lipsa de responsabilitate!  Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău şi-ți spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook.   

Cu toții i-am reproşat lui Orban că nu a negociat în interesul partidului. Dacă el nu a făcut-o, voi în interesul cui ați făcut-o? Cu siguranță, nu al PNL!  Când am fost convinsă că negocierea lui Ludovic cu USR e proastă, m-am ridicat de la masă. La fel şi Rareș, şi Robert, şi ceilalţi mi-ați dat dreptate. Cum arată negocierea făcută de voi, comparativ cu negocierea lui Orban?

Eu atunci m-am ridicat şi am plecat. Voi ce ați făcut acum? V-ați milogit la Ciolacu să prindeţi un colţ de pâine. Vă cer să ieşiti voi acum public, să spuneti că ați negociat mai bine ca Orban!

Raluca Turcan: În aceste negocieri, președintele partidului a negociat doar pentru el. Atât. Nimic altceva!!! Motivele? O să le aflăm, cu siguranţă! Dar cu un preţ prea mare plătit de partid. Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de miniştri. Niciunul. Aţi ignorat până ți cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele în alegeri (pe care PSD-ul, spre deosebire de voi, nu l-a ignorat).   

Și-atunci vă miraţi că PNL se confruntă cu un asemenea val de critici, câta vreme voi acţionaţi în afara unei legitimităţi politice fireşti? Închei spunând, momentul acesta este o rușine pentru PNL şi cred că preşedintele PNL ar trebui să-şi depună demisia, împreuna cu echipa de negociere!   Votul meu este împotrivă!” Dan Motreanu: „Se impune un gest de onoare!”

Vocea Ralucăi Turcan nu este singulară în partid. Liderul PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, a postat, luni, un mesaj pe facebook prin care îl acuză pe Florin Cîțu că a încălcat tot ce a susținut și promis la congresul la care a fost ales în fruntea PNL. „Niciunde în lumea aceasta NU îți poți încălca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis pentru a te alege președinte de partid. Nu este permis! Nu poți câștiga congresul cu un program și un mesaj puternic împotriva PSD, nu îți poți construi cariera politică doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape «isteric» în timpul congresului și apoi, după nici două luni, să propui tot TU să se facă Guvern cu PSD și să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic precum fiscalitatea, justiția sau viziuni constituționale”, a scris Motreanu.

Este absolut imoral și neprincipial, și chiar dacă pentru moment pare singura soluție pentru un Guvern stabil, ca „lider” politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la congres, pentru că probabil mulți te-au votat chiar pentru că te-ai prezentat anti-PSD în fața lor și din acest motiv se impune un gest de onoare!

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.