Moartea lui Petrică Mîțu Stoian a îndoliat lumea muzicii populare din România și a lăsat în urmă multe semne de întrebare. Artistul s-a stins fulgerător, la o zi după ce se internase într-o clinică privată pentru un tratament în camera hiperbară. Pe balconul clinicii, cântărețul și-a făcut ultimul selfie, relatează Express de Banat.

Petrică Mîțu Stoian a murit pe 6 noiembrie, la secția ATI a spitalului din Reșița, la o zi după ce se internase într-o clinică privată din Sasca Montană, unde ar fi trebuit să urmeze un tratament în camera hiperbarică. Cu două zile înainte să se stingă, artistul filmase la București pentru programul de Revelion.

Miercuri și joi, în 3 și 4 noiembrie, Petrică Mîțu Stoian a fost în Capitală. A filmat alături de colegii și prietenii săi programul de Anul Nou, la Antena 1. Constantin Enceanu, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu au povestit despre ultimele ore petrecute cu el. Glumea, vorbea despre planurile sale. Nu s-a plâns nicio secundă de vreo afecțiune, de vreo durere, sau de vreo grijă. Era, într-adevăr, obosit, însă tocmai pentru a se relaxa voia să călătorească, să vadă cât mai multe locuri, mai ales că ieșise la pensie cu doar trei luni în urmă.

A avut COVID-19, însă fără să știe! A aflat abia în urma unei radiografii pulmonare. Atunci i-a spus medicul că pe film se văd mici urme lăsate de coronavirus. Tocmai de aceea și-a planificat un sejur la Clinica Nera, din Sasca Montană, pentru a se reface complet, astfel încât să poată pleca liniștit să vadă lumea.

Vineri, în jurul prânzului, a ajuns la Sasca Montană. „Mă simt excelent!”, i-ar fi spus artistul medicului de la Clinica Nera, după o primă ședință în camera hiperbară, în fapt, o ședință preliminară, în care să fie testate reacțiile pacientului.

Aceasta este ultima fotografie cu Petrică Mîțu Stoian în viață, un selfie făcut chiar cu o zi înainte să moară. Foto: Express de Banat

Noaptea însă lucrurile s-au precipitat. Același medic era chemat de urgență, întrucât Petrică Mîțu Stoian a început să tușească puternic, eliminând sânge. A fost dus la Spitalul Orășenesc Oravița, i-au fost administrate medicamente care să îi oprească tusea și, deși artistul spunea că se simte bine și că ar vrea să se întoarcă la Clinica Nera, medicii de la Oravița au decis să îl trimită la Spitalul Județean de Urgență Reșița, pentru un control amănunțit la computerul tomograf. Starea cântărețului s-a agravat sâmbătă după prânz și până seara s-a stins.

Sursa:www.libertatea.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.