Russ Pegrum, în vârstă de 48 de ani, din Marea Britanie, are cancer intestinal și i s-a spus în septembrie că medicii nu pot face nimic altceva, în ciuda faptului că i s-au acordat ingrijiri încă din luna martie.

Un pacient cu cancer în stadiu terminal a întrerupt tratamentul și va participa la propria sa „petrecere a morții” în încercarea de a-și crea cât mai multe amintiri în timpul rămas.

Domnul Pegrum a decis să oprească chimioterapia pentru sănătatea sa mintală și a planificat o petrecere de sfârșit de viață pentru a-și lua rămas bun de la cei dragi.

El a explicat: „Am fost un pic ghinionist: mi s-a spus în martie că boala a dispărut, mi s-a spus în iunie că a revenit și mi s-a spus în septembrie că oamenii nu mai pot face nimic”.

Russ a vorbit deschis despre diagnosticul său și a primit un sprijin extraordinar din partea familiei și prietenilor săi, ajungând chiar și până acolo încât să-și planifice propria înmormântare și să organizeze o „petrecere a morții”.

Petrecerea morții lui Russ, așa cum o numește el cu drag, va avea loc sâmbătă, 13 noiembrie și îi va oferi șansa de a se reintâlni cu familia și prietenii, în timp ce se distrează.

El a continuat: „Câțiva oameni mi-au sugerat să am curajul ca să pot fi acolo, este o oportunitate să văd prieteni vechi și nu neapărat să-mi iau rămas bun, ci doar să mă distrez.

„Încerc să îmi ofer lucruri mărunte la care să aștept cu nerăbdare, așa că abia aștept cu nerăbdare.”

Petrecerea va avea pizza, băutură și jocuri cu Russ, de asemenea, stabilind o temă opțională pentru ținutele invitaților care vor veni reprezentând moartea.

Russ a profitat și de ocazie pentru a-și planifica propria înmormântare.

Și-a scris propriile poezii, i-a lăsat bani din pensie fratelui, nepotului și nepoatei sale și mai are doar câteva lucruri de făcut până se finalizează.

Mama lui Russ, Brenda susține pe deplin alegerea sa de a pune capăt tratamentului și opțiunea de a participa la propria sa trezire.

Ea a spus: „Cred că familiile nu vorbesc suficient despre moarte și cred că va ajuta mulți oameni care trec prin același lucru.

„Nu crezi că atunci când cineva moare, ai vrea să fi spus asta sau asta.

„Avem multă admirație pentru Russ.”

Brenda și restul familiei au petrecut mult timp cu Russ, ducându-l la cine de lux, văzând echipa sa preferată de fotbal, Tottenham Hotspur, iar familia și-a făcut și tatuaje în onoarea lui Russ și a călătoriei sale.

În tot acest timp, Russ și Brenda au lucrat neobosit pentru a strânge bani pentru organizații de caritate care îi ajută pe cei care se confruntă cu cancerul.

Brenda și-a petrecut o mare parte din viață strângând bani pentru organizații de caritate și acum a transmis această oportunitate propriului ei fiu.

„Am făcut o mulțime de organizații caritabile de-a lungul anilor, nu m-am gândit niciodată că ceea ce am crescut îl va ajuta pe fiul meu – ei bine, nu a ajutat pentru că este terminal, dar îi va ajuta pe alții.”

Ultimele 36 de luni au fost foarte dificile pentru Russ, dar oamenii l-au susținut pe tot parcursul, donând adesea bani pe pagina sa JustGiving, care a fost creată de campionul comunității locale, Shane Yerrell.

Pagina a primit până acum peste 3.000 de lire sterline în donații de la 108 susținători diferiți, dar chiar a fost oprit în stradă cu oameni aleatori care îi înmânau bani.

Brenda spune că a fost uimitor să folosești acest timp pentru a-l petrece cu fiul ei și, de asemenea, a ajuta la creșterea gradului de conștientizare pentru cei care se confruntă cu aceeași boală.

„Este un confort să știm că, odată cu situația în care ne aflăm, îi ajutăm pe alții, nu putem niciodată să le mulțumim fiecăruia în mod individual, oameni despre care nici măcar nu știm că au donat”, a spus ea.

Sursa: themirror.co.uk

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.