Un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte și va fi dus în fața plutonului de execuție, din cauza unei copii „Squid Game”. Bărbatul a ajuns pe mâinile autorităților după ce s-a aflat că șapte elevi de liceu se uitau la serialul Netflix.

Pare-se că o copie a serialului „Squid Game” a fost adusă ilegal din China în Coreea de Nord, pe un stick USB, și vândută unui elev. Acesta din urmă a dat-o și prietenilor săi, transmite Radio Free Asia. După o informare de la o sursă neidentificată, 109 Sangmu, serviciul de supraveghere al guvernului, i-a prins pe elevi. În cele din urmă, autoritățile au ajuns și la contrabandist.

În timp ce bărbatul a fost condamnat la moarte și va fi executat, un elev care a cumpărat o copie a primit închisoare pe viață. Totodată, ceilalți elevi care doar au urmărit serialul Netflix au fost condamnați la 5 ani de muncă silnică.

Se crede că vor fi trași la răspundere și directorul școlii, profesorii elevilor și administratorii unității de învățământ. O sursă a Radio Free Asia a precizat că ei și-ar fi pierdut locul de muncă, ar fi fost excluși din partid și ar urma să fie trimiși să muncească în minele de cărbune sau să fie exilați în zonele rurale ale țării.

În urma incidentului, ar fi fost efectuate razii prin piețe, vizate fiind dispozitive de memorie cu conținut media străin. 

Este prima dată când noua lege nord-coreeană privind „Eliminarea gândirii și culturii reacționare” a fost aplicată într-un caz care implică minori.

Un alt bărbat a fost executat după ce a fost prins cu filme piratate, în Coreea de Nord

Lee, un bărbat din Coreea de Nord găsit vinovat de vânzarea de CD-uri și stick-uri de memorie care conțineau filme sud-coreene, emisiuni TV și videoclipuri muzicale, a fost împușcat de un pluton de execuție. 

Procurorii l-au descris pe Lee drept un „element antisocialist”, după ce a fost prins cu imaginile piratate, scria Daily Star în mai 2021. Lee ar fi recunoscut că, în urma unui interogatoriu, că a vândut videoclipurile.

Sursa: dcnews.ro

Comenteaza:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.